Sony discuta vanzarea diviziei japoneze de PC-uri, inclusiv brandul Vaio, catre fondul de capital privat Japan Industrial Partners, intr-o tranzactie evaluata potrivit presei locale la peste 400 milioane de dolari, iar operatiunile internationale ar putea fi inchise sau vandute.

Cele doua companii vor prezenta in urmatoarele zile un memorandum de intelegere privind vanzarea diviziei, a declarat pentru Bloomberg o sursa apropiata situatiei.

Totodata, grupul japonez ar putea anunta un plan de restructurare, care ar presupune si concedieri, si cauta solutii in ceea ce priveste operatiunile internationale din zona PC-urilor, a adaugat sursa citata.

Operatiunile internationale ale Sony de pe piata PC-urilor ar putea fi inchise sau vandute catre Japan Industrial, a spus persoana citata.

Brandul Vaio are o prezenta solida in Japonia, unde se concentreaza pe vanzari catre clientii corporate.

Sony si directorul general al companiei, Kazuo Hirai, incearca sa imbunatateasca rezultatele financiare in zona electronicelor de consum, care se confrunta cu cerere redusa pentru cele mai importante produse si cu tranzitia pietei catre tablete.

Sony a raportat pierderi la divizia producatoare de PC-uri, camere digitale si televizoare pentru perioada iulie-septembrie, al doilea trimestru al anului fiscal 2013-2014.

"Vanzarea operatiunii de PC-uri ar fi o decizie pozitiva pentru Sony pe termen lung. PC-ul este jefuit pe piata retail de tablete", comenteaza pentru Bloomberg un analist de la Daiwa Securities.

Actiunile Sony au crescut miercuri la Tokyo cu 3,3%, scrie Mediafax.

Ziarul de business Nikkei scrie ca Sony ar putea obtine intre 400 si 500 milioane de dolari pentru divizia japoneza de PC-uri.

Contactat de Bloomberg, purtatorul de cuvant al Sony Mami Imada a afirmat ca grupul ia in calcul diverse masuri in ceea ce priveste divizia de PC-uri.

Fondat in 2002, fondul Japan Industrial este specializat in preluarea de divizii scoase la vanzare de companii japoneze mai mari.

Vanzarile de PC-uri la nivel global au scazut anul trecut cu 10%, cel mai puternic declin inregistrat vreodata, potrivit companiei de cercetare de piata Gartner.

Sony a anuntat in octombrie ca volumul vanzarilor de PC-uri a scazut puternic in perioada iulie-septembrie, in timp ce afacerile pe segmentul smartphone-urilor au urcat cu 68%.

Potrivit companiei de cercetare IDC, cota de piata a Sony pe piata PC-urilor era de 1,9% la finele lunii septembrie a anului trecut, fata de 2,5% in 2010.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri