Astfel, in cazul eMag, cel mai mare magazin online de pe piata locala, cele mai bine vandute gadgeturi auto in 2013 au fost sistemele de navigatii GPS, statiile radio, aparate de radio CD si camerele auto DVR.

„Topul brandurilor preferate de clientii nostri anul trecut pe aceasta categorie au fost Serioux, Midland, Garmin si Mio. De asemenea, acestia au cheltuit in medie 280 de lei (incluzand TVA) pentru achizitia de gadgeturi auto. Vom dezvolta in viitorul apropiat aceasta categorie cu noi branduri de camere auto DVR, Playere auto si sisteme de sonorizare”, Lucia Ciuca, a declarat director de marketing al eMag.

Evomag: Romanii sunt tot mai interesati de gadgeturi auto, odata cu scaderea vanzarilor de masini noi

Pe de alta parte, in cazul Evomag, unul dintre principalii retaileri online din Romania, cu afaceri de 15,5 milioane de euro anul trecut, cel mai bine se vand statiile auto. Pe acest segment clientii companiei cheltuiesc in medie aproximativ 350 de lei.

„Segmentul auto reprezinta una dintre prioritatile noastre in acest an, alaturi de produsele de larg consum si electrocasnicele mari. Astfel, in momentul de fata, desi vindem echipamente specifice segmentului auto, portofoliul de astfel de produse nu este foarte mare. Se vand cel mai bine DVD-urile auto (unde pretul mediu ajunge la aproximativ 1500 de lei), dispozitivele pentru navigatie, statiile auto si kit-urile bluetooth, adica acele sisteme de comunicare hands free pentru masina, care permit folosirea telefonului mobil in timpul condusului, conversatia fiind redata direct prin difuzoarele masinii”, afirma Dan Spiridon, manager de produs al Evomag.

Citeste si:

In prezent Evomag are 6 branduri care acopera gama de gadgeturi auto.

„Pana la jumatatea anului, acest segment va beneficia de o infuzie de branduri si produse. Vom acoperi practic toata aceasta gama de produse. Vom vinde, spre exemplu, chiar si anvelope, pe langa gadgeturi. Segmentul auto va fi dezvoltat pe tot parcursul anului, in masura in care si interesul clientilor fata de acest domeniu a crescut semnificativ in ultimul an, odata cu scaderea vanzarilor de masini noi”, mai spune Spiridon.

Sursa foto: http://www.emag.ro/statie-radio-cb-midland-alan-52-multi-c480-14/pd/EFH0TBBBM/