Piata jocurilor video a depasit 100 MLD. $ si ar putea creste cu 40% in urmatorii trei ani

Piata jocurilor video, pe dispozitive mobile precum telefoane inteligente, tablete si PC-uri, genereaza in prezent 101 miliarde de dolari, iar aceasta cifra ar putea ajunge la 111 miliarde de dolari in 2015 si la 128 miliarde de dolari in 2017, transmite Mediafax, care citeaza AFP.

Computerele, portabile sau nu, au ramas multa vreme bastionul pasionatilor de jocuri video. Insa consolele Microsoft, Sony si Nintendo au introdus noi forme de distractii la domiciliu odata cu lansarea sistemelor Xbox, PlayStation si Wii.
In prezent, jocurile pe telefoanele inteligente se impun tot mai mult pe aceasta piata.
Noi generatii de console, precum Xbox One si PlayStation 4, lansate la sfarsitul anului trecut, au incercat sa reinnoiasca jocurile video pe o piata aflata deja sub presiune datorita foarte popularelor jocuri pentru smartphone si tablete. Insa cea mai recenta consola Ninetendo, Wii U, a intampinat dificultati in atragerea utilizatorilor.
In plus, regii consolelor sunt concurati de studiouri precum Activision Blizzard, Electronic Arts, Ubisoft, Disney Interactive, iar Warner Brothers au devenit "titanii" programelor pentru jocurile video.
In timp ce consolele mizeaza pe jocuri de realitate virtuala, ca intr-un film, cu meniuri ce permit vizualizarea in streaming - fara descarcare - a unor filme si a unor emisiuni de televiziune, jocurile pentru dispozitivele mobile au parte de un succes fulgerator.
In prezent exista deja mai multe aplicatii pentru jocurile pe smartphone si tablete decat pentru oricare alte functii.
Totodata, acestea sunt aplicatiile care aduc cei mai multi bani: veniturile provin din descarcarile de aplicatii cu plata sau din tranzactiile din cursul jocurilor pentru a trece la un nivel superior de dificultate.
Grupul britanic King Digital Entertainment, care a dezvoltat foarte popularul joc de aliniere a unor bomboane Candy Crush Saga, s-a declarat pregatit pentru a-si face intrarea la bursa. Printre ceilalti producatori de jocuri de mare succes se afla Rovivo, Wooga si Supercell.
Compania californiana Zynga, care a inceput sa lanseze jocuri pe retelele de socializare pentru a-i urmari pe jucatori pe aparatele lor mobile, intentioneaza sa relanseze jocurile "Farmville" si "Words With Friends" in acelasi timp cu foarte popularul ei joc "Zynga Poker".
Veniturile generate de jocurile pentru dispozitive mobile ar trebui sa se dubleze in urmatorii doi ani si vor ajunge la 22 miliarde de dolari.
Viitorul se anunta promitator odata cu noul si deja infloritorul sector al sportului electronic (eSport), ce include competitii de jocuri video de strategie si de lupta, campionate de amploare, sponsori, comentatori, publicitari si multi bani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Călătoriile în lumea post-COVID-19: Investiție de 300.000 de euro pentru Questo
Setari Cookie-uri