Cine este Modulo Consulting, compania care a cumparat Axigen de la Radu Geogescu

Radu Georgescu, unul dintre cei mai cunoscuti antreprenori din IT-ul local, a vandut solutia de e-mail Axigen Messaging, cu afaceri de circa 44.000 de euro in 2012, catre cei patru actionari ai Modulo Consulting, un integrator de solutii profesionale IT, personalizate.

Valoarea tranzactiei este confidentiala, iar negocierile pentru aceasta au inceput in noiembrie anul trecut.

Cei patru care au cumparat compania sunt Bogdan Ovidiu Moldovan (37 de ani), Cristian Daniel Draghici (36 de ani), Vlad Trofin (36 de ani) si Ion Nistor (36 de ani), fondatorii Modulo Consulting, o companie cu venituri de circa 640.000 de euro in 2012.

Axigen Messaging SRL este o companie fondata in 2012 care a cumparat la finalul aceluiasi an solutia Axigen de la dezvoltatorul sau initial, Gecad Technologies.

„Credeam in produsul Axigen, iar Modulo Consulting a fost unul dintre integratorii care a realizat cele mai mari implementari de Axigen, nu cele mai multe, dar cele mai mari. Cunosteam produsul pentru ca am facut implementari peste tot in lume, si in SUA si in Letonia, si acesta este motivul pentru care am preluat compania”, a afirmat pentru wall-street.ro, Bogdan Moldovan (foto sus), managing partner al Modulo Consulting.

Citeste si:
Tranzacție finalizată: SIF Banat - Crișana preia platfoma IMGB
Tranzacție finalizată: SIF...

Antreprenorul a afirmat ca Module Consulting a facut primele implementari pentru solutia Axigen in 2005-2006, iar acestea au fost mai mult in strainatate.

Peste 1,5 milioane de conturi de e-mail la nivel mondial

In prezent, Axigen are peste 1,5 milioane de conturi de e-mail instalate la nivel mondial. Dezvoltarea Axigen a inceput in 2004, in prezent solutia de mesagerie electronica fiind folosita de catre furnizori de servicii de internet, operatori telecom, institutii guvernamentale si companii din toata lumea.

„Am avut si proiecte de peste 100-150.000 de conturi de e-mail. Nu era vorba de companii, ci despre furnizori de servicii de internet care ofereau si casute de e-mail pe langa internet”, mai spune Moldovan.

Modulo Consulting este o companie cu zece angajati si cu afaceri de 640.000 de euro in 2012. Seful integratorului IT nu a precizat care au veniturile pentru anul trecut, insa a afirmat ca acestea au fost usor mai mici.

Citeste si:
Radu Georgescu a vandut solutia de e-mail Axigen Messaging catre...
Radu Georgescu a vandut...

Pe de alta parte, Axigen Messaging este o companie tot cu zece angajati si venituri de 44.000 de euro in 2012.

„Scopul principal este sa construim pe acest produs, pe termen scurt vrem sa investim in dezvoltarea produsului. Deocamdata nu avem ca obiectiv sa avem profit, acest lucru ni-l dorim pe termen lung”, a afirmat Bogdan Moldovan.

Investitiile in Axigen vor consta in special in extinderea echipei.

Pe de alta parte, Radu Georgescu, fondatorul grupului Gecad, afirma ca iesit din actionariatul Axigen Messaging pentru a se axa pe zona de comert electronic su pentru a permite companiei sa fie intr-un grup de integratori care sa-i ofere acces mai usor la clienti si proiecte complexe.

Citeste si:
Radu Georgescu, fondatorul Gecad Ventures, se alatura SeedBlink ca...
Radu Georgescu, fondatorul...

“Pentru ca Gecad se concentreaza acum pe companii de internet si comert electronic, decizia de a vinde Axigen Messaging a fost oarecum fireasca. Sunt multumit ca Axigen se va dezvolta in mainile unor antreprenori romani tineri, care au experienta vasta in proiecte de integrare a solutiilor IT la nivel global. Ma astept ca Axigen sa creasca exponential de acum inainte, primind un impuls puternic din partea noilor actionari, atat in activitatea de vanzari si marketing, cat si in cea de dezvoltare a unor noi tehnologii si servicii”, explica Radu Georgescu (foto jos), partener fondator al Gecad Group.

Aceasta este a sasea tranzactie si a doua in ultima jumatate de an pentru Radu Georgescu, dupa ce in octombrie anul trecut a vandut compania de plati online de software Avangate catre fondul de investitii Francisco Partners.

In prezent grupul Gecad este format din companiile Gecad Net (distributie software si furnizare de servicii informatice), Otomed Medical Center (centru privat de audiologie-logopedie si psihologie) si Tynka (o aplicatie pentru studenti).

Tranzactii facute de Radu Georgescu:

Radu Georgescu devenit foarte cunoscut in 2003, odata cu vanzarea tehnologiei de securitate ‘RAV Antivirus’ catre Microsoft.
Ulterior in 2007, antreprenorul a vandut 11,76% din actiunile producatorului de solutii de mesagerie electronica Gecad Technologies /Axigen pentru doua milioane de euro. Cei care au cumparat pachetul de actiuni au fost 3TS Cisco Growth Fund III si fondul de investitii Global Finance.

In 2010, compania sud-africana de internet si multimedia Naspers a achizitionat integratorul de plati online Gecad ePayment, acum PayU Romania.

In 2011, fondul de investitii 3TS Capital Partners a cumparat prin 3TS Cisco Growth Fund un pachet minoritar din Avangate, companie de plati online de software la nivel international. In urma tranzactiei, Avangate primea o investitie de 4 milioane de euro in jumatate de an.

In toamna lui 2013, Radu Georgescu si 3TS Capital Partners au iesit din actionariatul Avangate, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata de solutii eCommerce pentru producatori de software, SaaS si servicii cloud, compania fiind cumparata integral de catre fondul de investitii american Francisco Partners.

In martie 2014, Georgescu anunta vanzarea solutiei de e-mail Axigen Messaging catre cei patru actionari ai Modulo Consulting, un integrator de solutii profesionale IT, personalizate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri