Actiunile Microsoft, cel mai mare dezvoltator de software din lume, au atins cel mai ridicat nivel din ultimii 14 ani, dupa ce au crescut marti cu pana la 5, dupa aparitia unor informatii referitoare la faptul ca ca gigantul american va lansa in aceasta luna o versiune Office pentru iPad, care ar putea genera venituri de ordinul miliardelor de dolari, relateaza Mediafax care citeaza Bloomberg.

Surse apropiate situatiei au declarat marti ca directorul general al Microsoft, Satya Nadella, va lansa pe 27 martie o versiune Office pentru iPad si va oferi gratuit unele functii ale serviciului.
Microsoft va oferi gratuit soft-ul Office pentru iPad, cu functii limitate, dar acesta poate fi imbunatatit la o versiune premium prin abonarea la Office 365, au spus sursele.
Actiunile Microsoft au urcat cu pana la 5% in urma informatiilor, la 39,9 dolari pe unitate, adaugand 15 miliarde de dolari la capitalizarea de piata a grupului.
De la numirea in functia de director general a lui Satya Nadella, pe 4 februarie, titlurile Microsoft au crescut cu circa 10%. Ultima oara cand actiunile Microsoft au atins 40 de dolari pe unitate a fost in iulie 2000.
Evenimentul din 27 martie va marca prima aparitie publica a lui Nadella la o lansare a unui produs, de la numirea sa in functia de CEO, luna trecuta, in locul lui Steve Ballmer.
Prezenta sa scoate in evidenta incercarea Microsoft de a se afirma pe piata soft-urilor destinate dispozitivelor mobile.
Microsoft a lansat anul trecut versiuni contra-cost ale Office pentru iPhone si a creat diverse aplicatii pentru iPad. Compania are insa probleme sa echilibreze eforturile de promovare a sistemului de operare Windows pentru dispozitivele mobile cu vanzarea de aplicatii pentru sisteme de operare concurente, care domina piata.
In prima zi a mandatului sau de CEO, Nadella a subliniat concentrarea Microsoft pe dispozitive si servicii cloud, afirmand ca aceste prioritati vor sustine dezvoltarea Microsoft.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Saptamana de lucru de 4 zile: ce rezultate a avut Microsoft