"O crestere sanatoasa presupne investitii viabile. Noi am investit in largirea portofoliului de solutii si de parteneri, iar rezultatele se vad. Cresterea portofoliului de solutii a condus la largirea bazei de clienti si, implicit, a veniturilor", a declarat directorul general al RBC, Andrei Bojita, intr-o conferinta de presa.

Printre clientii atrasi in 2013 se numara Tchibo, Jumbo, Continental, Emerson, Lukoil, Noriel si Covalact.

In urma cu trei ani, RBC a castigat un proiect cu Lidl, iar un an mai tarziu a fost semnat un acord cu Profi, care a adoptat solutia companiei. De asemenea, in 2013, RBC a castigat un proiect cu Selgros, unde compania a inlocuit solutia hardware de front office in toate magazinele retelei.

RBC furnizeaza solutiile IT oferite de Wincor-Nixdorf, precum ATM-uri, POS-uri si sisteme de check-out si de scanare, pentru retailerii care activeaza pe plan local, precum magazine alimentare, supermarket-uri, magazine de discount, magazine de tip "do it yourself", magazine de moda si companii de petrol si gaze.

Cinci trenduri care vor...
Citeste si: Cinci trenduri care vor remodela retailul

Potrivit RBC, compania are o cota de 87% din piata de retail, solutiile fiind prezente in lanturile Mega Image, Auchan si Carrefour. In domeniul alimentar, reprezentantii companiei estimeaza ca RBC si-a pastrat cota de piata, chiar daca au lipsit proiectele majore.

"In total, putem spune ca RBC a ajutat clientii sa-si deschida in 2013 un numar de peste 300 de magazine", a spus Bojita.

In 2013, RBC si-a extins portofoliul de solutii proprii prin achizitia unei participatii majoritare intr-o companie de software din Timisoara, care a fost rebranduita RBC Logistic Solutions. Produsul principal al acestei companii este o suita de aplicatii WMS (warehouse Management Solutions), cu ajutorul careia compania se adreseaza domeniului de logistica si distributiei.

Pentru acest an, estimarile companiei indica un avans de 12-14% al cifei de afaceri. De asemenea, investitiile vor continua in directia extinderii functionalitatilor aplicatiilor proprietare RBC IQ si pregatirea pentru piata vorbitoare de limba rusa.

A lansat un business cu...
Citeste si: Bigstep, afacerea de 1 milion de euro a unui antreprenor clujean

RBC si-a inceput activitatea in anul 1991 si este controlata de Marius Andrei Bojita - 48,98% si Export Consult Handelsgesellschaft MBH (Austria) - 51,02%.

Cu sediul in Bucuresti, compania are filiale in Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Brasov si Chisinau (Republica Moldova).