Orange pluseaza pe WiFi si lanseaza tehnologia Passpoint in Romania

Incepand de astazi, clientii se pot conecta la hot spot-urile Orange prin tehnologia Passpoint, introdusa in premiera pe piata din Romania. Acesta este un nou pas prin care Orange isi continua strategia de digitalizare, cu ajutorul caruia ofera acces facil la internet pentru toti clientii sai.

Reteaua Wi-Fi pusa la dispozitie de Orange Romania este una dintre primele retele din Europa compatibile Passpoint, in care autentificarea se realizeaza fara nume de utilizator si parola, ci doar cu ajutorul cartelei SIM a clientilor. Folosirea acestei tehnologii permite conectarea si autentificarea automata a utilizatorilor.

Astfel, clientii ce folosesc dispozitive compatibile acestei tehnologii (terminale cu iOS7 sau anumite terminale Samsung cu sistem de operare Android) se vor conecta automat si in mod securizat in orice hot spot Orange, daca aleg SSID Orange Mobile Wi-Fi. Accesul se realizeaza fara sa fie necesara o configurare prealabila, singura conditie ce trebuie indeplinita este ca interfata Wi-Fi sa fie deschisa. Utilizatorii ce nu detin disp ozitive compatibile Passpoint, dar care suporta protocolul EAP-SIM/AKA, se vor putea conecta daca selecteaza manual acest tip de autentificare la prima incercare de conectare la retea. Ulterior primei autentificari, toate conectarile se vor realiza automat.

Orice utilizator de servicii de telefonie mobila, indiferent de reteaua in care este inregistrat, se poate conecta gratuit la hot spot-urile Orange Wi-Fi timp de 2 ore, autentificarea se face prin portal, iar parola se primeste prin SMS. Pentru clientii Orange accesul este nelimitat prin tehnologia Passpoint.

Citeste si:
Cum poti renunta la contractul de Internet? Drepturile tale
Cum poti renunta la...
Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri