Brian Krzanich, CEO-ul Intel,a obtinut anul trecut o compensatie financiara totala de 9,6 milioane de dolari, in scadere cu 40% fata de anul anterior, cand a primit un bonus semnificativ in actiuni, transmite Mediafax, care citeaza Bloomberg.

Krzanich a castigat anul trecut un salariu de baza de 887.500 dolari, bonusuri in actiuni de 6,58 milioane de dolari si stimulente de 1,87 milioane de dolari in alte forme decat actiunile, a anuntat joi Intel.

El a devenit CEO al Intel in luna mai a anului trecut, dupa ce a ocupat anterior functia de director executiv de operatiuni. Krzanich, care lucreaza de 32 de ani la Intel, a primit in 2012 o compensatie financiara totala de 15,9 milioane de dolari, din care 13,2 milioane de dolari bonusuri in actiuni.

Krzanich (53 de ani) incearca sa accelereze progresele Intel in zona gadget-urilor mobile, precum smartphone-uri si tablete, dincolo de piata PC-urilor, pe care compania o domina cu o cota de aproximativ 80%.

Intel va incepe din acest an tranzitia catre o noua structura de salarizare, care va impune directorilor sa acumuleze participatii mai mari la companie si va lega bonusurile de inceplinirea unor obiective operationale. Noul sistem de compensatii financiare a fost elaborat in urma consultarilor cu actionarii si are scopul de a stimula conducerea Intel, printr-o relatie direct proportionala intre salarizare si performantele financiare.

Citeste si:
Nasa lui Firea, 4.400 de euro lunar de la Primaria Capitalei
Alina Tarcevschi, nasa lui...

Actiunile Intel au crescut cu 8,1% de la inceputul mandatului lui Krzanich si au inchis joi la New York in urcare cu 1,4%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Care este salariul unui postas roman