Brian Krzanich, CEO-ul Intel,a obtinut anul trecut o compensatie financiara totala de 9,6 milioane de dolari, in scadere cu 40% fata de anul anterior, cand a primit un bonus semnificativ in actiuni, transmite Mediafax, care citeaza Bloomberg.

Krzanich a castigat anul trecut un salariu de baza de 887.500 dolari, bonusuri in actiuni de 6,58 milioane de dolari si stimulente de 1,87 milioane de dolari in alte forme decat actiunile, a anuntat joi Intel.

El a devenit CEO al Intel in luna mai a anului trecut, dupa ce a ocupat anterior functia de director executiv de operatiuni. Krzanich, care lucreaza de 32 de ani la Intel, a primit in 2012 o compensatie financiara totala de 15,9 milioane de dolari, din care 13,2 milioane de dolari bonusuri in actiuni.

Krzanich (53 de ani) incearca sa accelereze progresele Intel in zona gadget-urilor mobile, precum smartphone-uri si tablete, dincolo de piata PC-urilor, pe care compania o domina cu o cota de aproximativ 80%.

Intel va incepe din acest an tranzitia catre o noua structura de salarizare, care va impune directorilor sa acumuleze participatii mai mari la companie si va lega bonusurile de inceplinirea unor obiective operationale. Noul sistem de compensatii financiare a fost elaborat in urma consultarilor cu actionarii si are scopul de a stimula conducerea Intel, printr-o relatie direct proportionala intre salarizare si performantele financiare.

Actiunile Intel au crescut cu 8,1% de la inceputul mandatului lui Krzanich si au inchis joi la New York in urcare cu 1,4%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri