Guvernul Olandei a incheiat un contract de mai multe milioane de euro cu Microsoft pentru a extinde suportul sistemului de operare Windows XP, conform unui raport publicat pe patru aprilie in presa olandeza.

Conform raportului, deal-ul va oferi suport pentru circa 34.000-40.000 angajati ai guvernului olandez care inca folosesc Windows XP, sistem de operare la care Microsoft va intrerupe saptamana aceasta orice fel de suport, pe plan mondial.

Suportul va fi extins pana in ianuarie 2015, cand computerele institutiilor guvernamentale olandeze vor migra catre noi sisteme de operare.

Microsoft va inceta sa ofere orice fel de suport sau update de securitate pentru Windows XP incepand cu 8 aprilie, lasandu-i astfel pe cei ce folosesc inca acest sistem de operare vulnarabili in fata atacurilor de securitate.

Miscarea Olandei vine dupa ce guvernul Marii Britanii a realizat un contract similar, in valoare de peste 5,6 milioane de lire sterline.

Citeste si:
MILIARDARII care au renuntat la scoala inainte sa faca averi
MILIARDARII care au renuntat...

Deal-ul va permite celor doua guverne sa primeasca in continuare suport pentru XP, Office 2003 si Exchange 2003. Guvernul Marii Britanii se asteapta ca mare parte din birourile publice sa migreze de pe platforma XP pana in aprilie 2015.

Sistemul de operare XP are 12 ani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Saptamana de lucru de 4 zile: ce rezultate a avut Microsoft
Setari Cookie-uri