Statul francez a cerut operatorului telecom Orange, la care controleaza 27% din actiuni, sa caute aliante la nivel european si va incuraja fuziuni si achizitii in randul operatorilor telecom din Franta, a declarat ministrul Economiei, Arnaud Montebourg, citat de Bloomberg.

"Consolidarea este o necesitate in Franta si in Europa, iar noi vom lucra activ sa o incurajam", a declarat Montebourg in fata comisiilor pentru economie si finante ale Adunarii Nationale, in cadrul unei intalniri la care a fost discutata preluarea companiei SFR, al doilea mare operator din Franta, de catre grupul Altice, scrie Mediafax.

Vivendi a convenit vanzarea SFR catre Altice, cu sediul in Luxemburg, intr-o tranzactie evaluata la peste 17 miliarde euro, respingand o oferta de la compania Bouygues, sprijinita in negocieri de guvernul de la Paris.

Montebourg a afirmat ca vanzarea SFR ridica semne de intrebare privind viitorul Bouygues si Iliad, un alt operator telecom din Franta. O fuziune intre aceste companii nu este planificata pentru moment, dar aceasta situatie se poate schimba, a spus el.

Franta va sprijin consolidarea din sectorul telecom si in afara granitelor sale, a spus Montebourg.

Citeste si:
Compania mamă a RCS&RDS, venituri de 1,2 miliarde de euro în 2019
Compania mamă a RCS&RDS,...

Grupului Orange, la care guvernul controleaza 27% din actiuni, i s-a cerut sa includa in strategia sa aliante la nivel european, pentru a ajuta la consolidarea sectorului in afara Frantei, a afirmat el.

Directorul general al Orange, Stephane Richard, care a primit in martie un al doilea mandat la conducerea grupului, a afirmat repetat ca industria telecom din Europa are nevoie de consolidare.

Alte companii europene importante au exprimat pozitii similare. Fostul director general al Deutsche Telekom Rene Obermann a declarat in noiembrie ca este necesara o consolidare a operatorilor de telefonie din Europa, daca acestia vor sa reziste concurentei internationale.

Orange nu discuta cu Deutsche Telekom referitor la o posibila fuziune, a declarat in decembrie, intr-un interviu, seful grupului francez.

Citeste si:
Operator ISU sanctionat dupa ce a trimis gresit un mesaj Ro-Alert
Operator ISU sanctionat dupa...

Comisarul european pentru Agenda Digitala a UE, Neelie Kroes, a incercat sa sprijine reducerea fragmentarii in industria telecom, cerand schimbari ale reglementarilor, inclusiv eliminarea tarifelor de roaming.

Companiile de telecomunicatii cer relaxarea reglementarilor antitrust, astfel incat sa fie permise mai multe fuziuni si achizitii in regiune, dar se opun propunerilor comisarului Kroes, argumentand ca eliminarea veniturilor obtinute din roaming este o povara pentru companii, afectate de scaderea tarifelor si criza economica.

Orange coopereaza cu Deutsche Telekom in domeniul achizitiilor si utilizarii retelelor, pe unele piete. Grupul german si Orange detin impreuna si operatorul wireless EE, din Marea Britanie.

Orange este liderul pietei romanesti de telefonie mobila, dupa numarul de clienti si cifra de afaceri.

Citeste si:
Orange România anunță o cifră de afaceri în scădere cu 2,9% în T1
Orange România anunță o cifră...

Principalii concurenti ai companiei sunt Vodafone (Marea Britanie) si Cosmote, parte a grupului elen OTE, controlat de Deutsche Telekom si care mai detine in Romania compania Romtelecom.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Trump amenință să reglementeze sau să ”închidă” platforme precum Twitter
Setari Cookie-uri