In centrul Deutsche Bank, condus de Marian V. Popa (59 ani), vor fi angajate 200 persoane pana la sfarsitul acestui an, de la 65 de angajati in prezent. Specialistii in IT&C vor crea aplicatii software pentru operatiunile trezorerie si managementul riscului de credit ale bancii germane, iar media salariala va fi intre 1.500 si 2.000 de euro pe luna.

Printre pozitiile deschise sunt functional speciali/analyst, application manager, technical specialist, software development manager/engineer, QA&Testing analyst, solution/data architect, software release manager si database administrator/modeller.

Potrivit lui Marian Popa, Deutsche Bank a decis sa deschida acest centru tehnologic in Romania datorita infrastructurii foarte bune si talentului romanilor. "Oferta spatiilor de birouri este din ce in ce mai buna, dar in primul rand datorita faptului ca aceasta capacitate a romanilor de a fi inventivi si de a crea aplicatii software foarte bune este extrem de ridicata si este una dintre cele mai bune din regiune. Nu in ultimul rand si lejeritatea cu care oamenii din Romania, dar mai ales cei din domeniul software vorbesc foarte bine limba engleza", a adaugat directorului centrulului DB Global Technology.

locuri de munca

Marian Popa a mai spus ca 14% din cei angajati pana acum sunt romani care au lucrat in strainatate si s-au intors in Romania pentru a lucra in centrul Deutsche Bank. “Avem romani care au renuntat la posturi similare la companii din Marea Britanie, Cehia sau tarile nordice. De asemenea, avem cereri de angajare trimise de un indian si doi englezi", a spus directorul DB Global Technology.

Citeste si:

Centrul DB Global Technology ocupa o suprafata de 6.000 mp pe doua etaje.

Prezenti la eveniment, premierul Victor Ponta si ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, au declarat ca Deutsche Bank va primit pentru acest centru 15,6 milioane de euro prin schema de ajutor de stat, iar pana in 2016 investitia totala va ajunge la 39 milioane de euro, potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice.

"Faptul ca o companie investeste in Romania este cel mai bun semn de insanatosire si de incredere in Romania, iar marii investitori, ma refer la Germania, au incredere in Romania", a declarat premierul Victor Ponta, potrivit caruia schema de ajutor de stat este cea mai buna investitie pe care statul roman o poate face.

Deutsche Bank este prezenta pe piata din Romania din anul 1998 si ofera produse si solutii personalizate pentru clientii bancii corporative si ai bancii de investitii, servicii de tranzactii bancare pentru clienti corporativi si institutionali, precum si servicii de private ban-king pentru clientii persoane fizice.

Sursa foto: Mediafax foto