Deutsche Bank a deschis DB Global Technology in Bucuresti, centrul de tehnologie al bancii din Europa Centrala si de Est, in urma unei investitii de 10 milioane de euro, unde vor lucra 500 de angajati pana la finalul anului 2016.

In centrul Deutsche Bank, condus de Marian V. Popa (59 ani), vor fi angajate 200 persoane pana la sfarsitul acestui an, de la 65 de angajati in prezent. Specialistii in IT&C vor crea aplicatii software pentru operatiunile trezorerie si managementul riscului de credit ale bancii germane, iar media salariala va fi intre 1.500 si 2.000 de euro pe luna.

Printre pozitiile deschise sunt functional speciali/analyst, application manager, technical specialist, software development manager/engineer, QA&Testing analyst, solution/data architect, software release manager si database administrator/modeller.

Potrivit lui Marian Popa, Deutsche Bank a decis sa deschida acest centru tehnologic in Romania datorita infrastructurii foarte bune si talentului romanilor. "Oferta spatiilor de birouri este din ce in ce mai buna, dar in primul rand datorita faptului ca aceasta capacitate a romanilor de a fi inventivi si de a crea aplicatii software foarte bune este extrem de ridicata si este una dintre cele mai bune din regiune. Nu in ultimul rand si lejeritatea cu care oamenii din Romania, dar mai ales cei din domeniul software vorbesc foarte bine limba engleza", a adaugat directorului centrulului DB Global Technology.

locuri de munca

Marian Popa a mai spus ca 14% din cei angajati pana acum sunt romani care au lucrat in strainatate si s-au intors in Romania pentru a lucra in centrul Deutsche Bank. “Avem romani care au renuntat la posturi similare la companii din Marea Britanie, Cehia sau tarile nordice. De asemenea, avem cereri de angajare trimise de un indian si doi englezi", a spus directorul DB Global Technology.

Centrul DB Global Technology ocupa o suprafata de 6.000 mp pe doua etaje.

Prezenti la eveniment, premierul Victor Ponta si ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, au declarat ca Deutsche Bank va primit pentru acest centru 15,6 milioane de euro prin schema de ajutor de stat, iar pana in 2016 investitia totala va ajunge la 39 milioane de euro, potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice.

"Faptul ca o companie investeste in Romania este cel mai bun semn de insanatosire si de incredere in Romania, iar marii investitori, ma refer la Germania, au incredere in Romania", a declarat premierul Victor Ponta, potrivit caruia schema de ajutor de stat este cea mai buna investitie pe care statul roman o poate face.

Deutsche Bank este prezenta pe piata din Romania din anul 1998 si ofera produse si solutii personalizate pentru clientii bancii corporative si ai bancii de investitii, servicii de tranzactii bancare pentru clienti corporativi si institutionali, precum si servicii de private ban-king pentru clientii persoane fizice.

Sursa foto: Mediafax foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri