14 Iulie 2006

UPC relanseaza divizia de televiziune prin satelit, Focus Sat

Grupul UPC, furnizor de servicii de televiziune si telefonie, a anuntat joi relansarea diviziei de televiziune digitala prin satelit, Focus Sat, adresandu-se astfel clientilor care locuiesc in afara ariei de acoperire a retelelor operatorilor de cablu

Clientii Focus Sat au la dispozitie peste 80 de programe de televiziune, grupate in 4 pachete: Familia, cu 66 de programe, la un abonament lunar de 20 lei; Aventura, cu 8 programe tematice, la un pret de 10 lei, Cinema, care include canalele de filme HBO si Cinemax si are un pret de 20 lei, si Sport, la un pret de 10 lei, conform unui comunicat al companiei remis NewsIn.

Pentru receptionarea programelor de televiziune prin satelit, clientii Focus Sat au nevoie de un kit de antena care costa 97,5 de lei si de un receptor de satelit, cu telecomanda inclusa si cartela de acces (smartcard) care poate fi achizitionat in custodie, caz in care clientul plateste o taxa de conectare de 30 de lei, sau poate fi cumparat, pentru un pret de 355,8 de lei.

Liberty Global International, unul din cei mai mari operatori de televiziune prin cablu pe plan mondial, a achizitionat in mai 2005, prin intermediul filialei sale UPC Romania, 50% din actiunile Focus Sat. Grupul a finalizat preluarea prin achizitionarea celorlalte 50% din actiuni in 13 aprilie 2006, moment in care Focus Sat avea 10.000 de clienti.

Grupul si-a consolidat pozitia pe piata televiziunii prin cablu in toamna anului trecut, cand a preluat integral Astral Telecom, intr-o tranzactie de 407,1 milioane de dolari, devenind lider pe piata de profil.

Romania trebuie sa renunte la retelele analogice de televiziune si radio pana in 2012, iar aceasta tranzitie va implica si trecerea marilor operatori de cablu de pe retelele analogice pe retele digitale, motiv pentru care diviziile de televiziune digitala reprezinta investitii importante in stategia de afaceri a acestora. Romania a semnat recent la Geneva un acord in urma caruia tarii noastre ii revin doua retele nationale de radio digital terestru (T-DAB) si opt retele nationale de televiziune digitala terestra (DVB-T).



Citeste si