Cel mai nou studiu Ericsson Mobility Report arata pentru prima data ca numarul de dispozitive mobile M2M va creste de 3-4 ori pana in 2019, comparativ cu cele 200 de milioane de dispozitive care existau la finalul anului 2013.

Desi majoritatea dispozitivelor mobile M2M functioneaza acum in retele GSM, se preconizeaza ca pana in 2016 acestea vor folosi preponderent retele 3G/4G.

„Observam o crestere rapida a conexiunilor mobile M2M,” a declarat Rima Qureshi, senior vice president and chief strategy officer, Ericsson. „In timp, serviciile mobile pentru M2M si aplicatiile dedicate, spre exemplu, sistemelor inteligente de transport, vor trebui sa aiba un timp de raspuns foarte scurt pentru a fi eficiente. Pana in 2019, estimam ca peste 20% dintre dispozitivele mobile M2M vor beneficia de abonamente LTE. De asemenea, Ericsson preconizeaza ca noile aplicatii dedicate device-to-device (D2D) si M2M vor fi un element cheie pentru retelele 5G.”

2015: abonamentele pentru serviciile de telefonie mobila vor depasi ca numar populatia lumii

Anul viitor, numarul total de abonamente pentru serviciile de telefonie mobila vor depasi ca numar populatia lumii. Acestea au crescut cu 7% de la an la an – numai in trimestrul intai al anului 2014 au crescut cu 120 de milioane de abonamente. Numarul abonamentelor de broadband mobil au continuat sa creasca si vor atinge cifra de 7,6 miliarde pana la sfarsitul anului 2019, reprezentand peste 80% din numarul total de abonamente pentru serviciile de telefonie mobila.

2016: smartphone-urile vor depasi ca numar telefoanele mobile clasice

In doi ani, numarul de abonamente pentru smartphone-uri va depasi cel pentru telefoanele mobile clasice, iar in 2019, acesta va atinge cifra de 5,6 miliarde. In Europa, numarul de abonamente pentru smartphone-uri va ajunge la 765 de milioane in 2019, depasind populatia continentului.

65% dintre toate telefoanele vandute in primul trimestru al anului 2014 au fost smartphone-uri. Prin comparatie cu utilizatorul actual de smartphone, cel din 2019 va consuma aproximativ de patru ori mai multe date mobile pe luna. Acest lucru va contribui la cresterea de 10 ori a traficului de date intre 2013-2019.

„Evolutia conexiunilor M2M si cresterea de 10 ori a traficului de date mobile va intari importanta performantei retelelor, gestionarea complexitatii acestora si maximizarea experientei utilizatorilor. La randul lor, acestea vor pune presiune si mai mare pe sistemele de operatiuni si de suport de business.

2019: Diferenta semnificativa la nivel de continente pentru abonamentele 4G/LTE

In 2019, retelele LTE vor acoperi 80% din populatia Europei, dar numai 30% dintre europeni vor avea abonamente pentru LTE, comparativ cu 85% in America de Nord. Chiar si in Europa vor exista diferente mari intre Europa de Vest si Europa Centrala si de Est. In Asia de Nord-Est, retelele LTE vor acoperi 95% din populatie pana in 2019, iar 45% dintre acestia vor avea si abonamente pentru LTE. Tot pana atunci, China va atinge cifra de 700 de milioane de abonamente pentru LTE, reprezentand peste 25% din numarul total de abonamente LTE la nivel global.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri