Utilizatorii care prefera browserul Google Chrome pe laptopuri vor ramane surprinsi sa auda ca bateria dispozitivului pe care il folosesc se va consuma mai repede, cel putin asta reiese dintr-o analiza a Forbes.

Potrivit acestora, in modul standard, procesorul pe sistemul de operare are o rata de “gandire”de 15,625 milisecunde, echivalentul a 64 de ori pe minut in timp ce utilizand Chrome raportul creste spectaculos. Conform calculelor, utilizand browserul Google Chorme rata de “gandire”scade la o milisecunda, iar procesorul cauta sa efectueze 1.000 de activitati pe secunda.

Explicatia: In cazul unui sistem de operare ca Windows, activitatile derulate se petrec in intervale. Pentru a salva energia, procesorul isi opreste activitatea cand nu este solicitat si este “pus la treaba” doar in anumite intervale. O data activat, browserul Chrome creste de 15 ori activitatea procesorului, fapt ceea ce se traduce printr-un consum crescut de energie, implicit o reducere a duratei bateriei.

Potrivit Microsoft, o schimbare atat de puternica de la activitatea obisnuita a calculatorului, la utilizarea browserului web, creste puterea consumului cu 25%, iar intreaga sarcina va fi pusa pe seama bateriei dispozitivului aflat in uz. Spre comparatie, Internet Explorer, browserul web dezvoltat de catre Microsoft, care in ultimii ani si-a pierdut din popularitate in fata rivalilor Chrome si Firefox, indica in teste un consum mai scazut de energie, ca urmare a optimizarii acestuia. Mai precis, la rularea unui videoclip pe YouTube atat Chrome cat si Internet Explorer ajusteaza procesorul la o milisecunda. In schimb, cand instanta respectiva este inchisa, Google Chrome continua sa proceseze, in timp ce Internet Explorer nu.

Este de asteptat ca Google sa remedieze acest aspect dupa ce mai multi utilizatori s-au plans de faptul ca browserul proceseaza in mod continuu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri