Apple ramane lider pe segmentul tabletelor dar pozitia ii este amenintata de terminalele Android si Windows

Cota de piata a Apple pe segmentul tabletelor a scazut in al doilea trimestru al anului curent, in favoarea terminalelor cu Android si Windows. Livrarile de tablete pe plan mondial au scazut de asemenea cu 1,5%, comparat cu primul trimestru, scrie PCWorld.

Compania de cercetare IDC considera ca, pe intreg anul 2014, vom asista la o evolutie a pietei de tablete pe plan mondial, dar cresterea va incetini. Livrarile de tablete au totalizat 49,3 milioane de unitati in al doilea trimestru al anului curent, in crestere cu 11% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Apple a ramas in top, insa Samsung, Lenovo si Asus au castigat cota de piata. Livrarile Apple s-au ridicat la 13,3 milioane de unitati, in scadere cu 9,3% fata de anul precedent. Compania detine in prezent o cota de 26,9% din piata.

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri