“Siemens Industry Software isi intareste pozitia Siemens in piata locala de IT, unde avem deja peste 200 angajati. Centrele noastre de cercetare - dezvoltare din Brasov ofera servicii de inginerie si IT pentru clienti din intreaga lume, in diverse sectoare precum cel industrial, de sanatate sau energie. Planuim sa investim si sa crestem in continuare in Brasov, - oras pe care il consideram unul dintre cele mai importante hub-uri tehnologice din Romania - precum si in alte orase din tara”, a declarat George Costache, CEO al Siemens Romania.

Portofoliul Siemens Industry Software SRL este parte a segmentului de afaceri Siemens PLM (Product Lifecycle Management) Software, ce contribuie la optimizarea ciclului de viata al produselor, de la proiectare si dezvoltare la productie si service. Siemens Industry Software SRL ofera software, hardware si servicii de inginerie pentru simularea si testarea sistemelor mecatronice utilizate de companii producatoare de automobile, avioane sau echipamente energetice. Printre clientii sai se numara companii precum Renault, Daimler si Airbus.

“In Brasov, peste 80 de ingineri specializati in software, hardware si mecatronica colaboreaza cu echipe din Belgia, Germania, Franta, SUA si Olanda pentru dezvoltarea produselor si serviciilor Siemens PLM. Solutiile oferite de Siemens Industry Software raspund deja provocarilor complexe cu care se vor confrunta in viitor producatorii de autovehicule, aeronave si echipamente industriale in procesul de integrare pe scara larga a sistemelor inteligente. Abordam o gama larga de atribute ale calculelor ingineresti prin simulare mecatronica “model-based” si prin solutii avansate de testare,” explica Cristi Irimia, directorul general al Siemens Industry Software SRL.

Unul dintre cele mai cunoscute proiecte in care a fost implicata si echipa Siemens Industry Software SRL din Brasov este contributia la dezvoltarea software-ului Siemens utilizat in constructia robotului Curiosity pentru NASA. Oamenii de stiinta ai NASA au folosit software-ul Siemens PLM pe toata durata procesului de dezvoltare pentru a proiecta digital, simula si asambla virtual robotul, precum si pentru a testa prototipul. Pe 6 august 2012, robotul Curiosity a aterizat cu succes pe Marte.