Vanzarile de smartphone-uri BlackBerry, crestere de 15% in T2

Vanzarile de smartphone-uri ale BlackBerry au crescut cu 15% in trimestrul al doilea, la 1,5 milioane de unitati, datorita implemetarii cu succes a planului de afaceri al CEO-ului John Chen, dar se plaseaza cu mult sub nivelul inregistrat in perioada similara a anului trecut, relateaza Bloomberg.

Livrarile au urcat de la 1,3 milioane in primele trei luni si corespund unei cote de 0,5% pe piata mondiala a smartphone-urilor, aflata in crestere. Din noiembrie 2013, de cand Chen a venit la conducerea companiei canadiene, BlackBerry a mutat centrul de greutate al afacerii de la vanzarea de produse catre consumatori individuali la vanzarea de servicii software catre firme si institutii guvernamentale, relateaza Mediafax.

Cu toate acestea, compania a incercat sa-si pastreze utilizatorii fideli, prin repunerea in vanzare a modelului BlackBerry Bold si a lansarii modelului Z3 pe piata din Indonezia, in luna mai. Nivelul livrarilor de smartphone-uri din trimestrul al doilea a ramas, insa, cu mult sub cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, diferenta fiind de 78%.

De asemenea, BlackBerry nu a reusit sa castige cota de piata din incepand din al treilea trimestru din 2009. Compania nu a mai inregistrat un avans al vanzarilor din al doilea trimestru din 2013, cand a lansat sistemul de operare BlackBerry 10. Pentru a contrabalansa situatia, BlackBerry are in plan sa lanseze noi modele de smartphone-uri, printre care Passport si Classic.

In luna decembrie a anului trecut, compania a semnat o intelegere pe cinci ani cu Foxconn Technology Group din Taiwan pentru externalizarea productiei de smartphone-uri. Foxconn este cel mai mare producator de echipamente electronice din lume, fiind, printre altele, furnizor pentru Apple.

Citeste si:
Mobile World Congress 2019: Cele mai noi tehnologii si gadgeturi
Mobile World Congress 2019:...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri