Review Dell 27" U2713HM: destul de scump, dar compenseaza prin gama larga de optiuni

“Subtire si usor” nu sunt de obicei caracteristici ale monitoarelor de 27 de inci, dar in cazul Dell UltraSharp U2713HM, este o descriere corecta.

Dell U2713HM gazduieste o lumina LED backlight si foloseste un panel AH-IPS, spre deosebire de U2711 din 2010. Panelurile AH-IPS sunt un standard relativ nou care ofera culori mai corecte in timp ce reduce curentul electric consumat. Lumina de fond LED permite un monitor mai subtire decat precedentele. Per total, monitorul are doar 2,1 inci, mai subtire cu 1,3 inci decat U2711. Monitorul cantareste 10,6 kg, usor pentru un monitor de 27 de inci, acestea putand depasi usor 14-15 kg.

Optiuni Dell U2713HM

U2713HM are o multitudine de optiuni ergonomice, inclusiv un pivot de 90 de grade, 45 de grade stanga si dreapta si o inclinare in spate de 20 de grade.

Conexiunile video sunt cele clasice, DVI, HDMI, VCA, DisplayPort precum si USB 2.0. Navigarea se face simplu si rapid, Dell fiind recunoscuta pentru butoanele usor de depistat si sistemul de navigare contextuala care nu te incurca. Customizarea este robusta si rapida, oferind acces la luminozitate, contraast si sharpness. Cele sapte presetari sunt Standard, Multimedia, Movie, Game, Text, Color Temperature si RGB. O dezamagire minora este faptul ca nu poti influenta RGB-ul atunci cand te afli in alt preset, putand “umbla” doar la saturatie.

Modul Energy Smart al monitorului

Pentru cei interesati de natura si ecologie, in coltul din dreapta sus al OSD-ului este un sistem care masoara cata energie consuma monitorul. De asemenea, exista un mod Energy Smart care micsoreaza luminozitatea, bazandu-se pe lumina ambientala din incapere.

Citeste si:
Cum te asiguri că afacerea ta rămâne relevantă în era AI și cloud
Cum te asiguri că afacerea ta...

In ceea ce priveste calitatea culorilor dar si a scrisului alb-negru, monitorului nu i se pot reprosa multe lucruri – performanta sa este foarte buna, negrul este bine accentuat si la fel si gri-ul. Datorita tehnologiei noi, culorile sunt descrise corect, fara “scapari” in progresia lor. In preset-ul Standard, am simtit nevoia doar sa ajustez putin verdele, pana la circa 80%, in rest nu am simtit necesar sa fac nicio modificare.

Puteti vizualiza toate caracteristicile tehnice pe site-ul evoMAG.ro.

Dell U2713HM si avantajele sale

Dell U2713HM ofera o performanta excelenta, gama larga de customizari si un suport ergonomic bun. 5xUSB 2.0 reprezinta un bonus placut.

Partile rele

Mici probleme cu verdele in vizualizare de filme, iar pretul de 1.999 de lei poate fi considerat piperat de unii.

Disponibilitate - evoMAG.ro.

Citeste si:
Relatia dintre lipsa investitiilor si numarul de asistati social
Monitorul Social:...

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri