Konica Minolta, unul dintre cei mai importanti jucatori din domeniul imagisticii, a inregistrat afaceri de 8,7 milioane de euro in Romania in primul semestru din 2014, in crestere cu 10% comparativ cu aceeasi perioada din 2013.

Aproximativ 45% din venituri au provenit din vanzarea de echipamente, in timp ce restul de 55% din cifra de afaceri este generata de serviciile si solutiile furnizate de companie in segmentele office si de productie digitala. O crestere semnificativa a vanzarilor in aceasta perioada a fost inregistrata in segmentul echipamentelor office A3 color. Compania detine o cota de 31% din piata locala de echipamente office multifunctionale laser A3, in timp ce pe segmentul sistemelor de productie, Konica Minolta si-a mentinut pozitia pe piata, cu o cota de peste 56%.

Cele mai importante servicii furnizate de Konica Minolta pe plan local sunt cele de optimizare a activitatii de printare (OPS – Optimzed Print Services), bazate pe solutii complete de management al documentelor care permit cresterea productivitatii si reducerea costurilor, solutiile software de procesare a documentelor, solutiile de securitate, cele de management si monitorizare a echipamentelor si utilizatorilor, precum si cele de service si mentenanta. Totodata, Konica Minolta a extins segmentul de solutii de management de continut - Enterprise Content Managent (ECM), care permit companiilor optimizarea proceselor de lucru cu informatii si documente, cresterea productivitatii si optimizarea costurilor, iar compania estimeaza o dublare a cererii pentru astfel de solutii in urmatorii patru ani.

Retail jobs

“Cresterea Konica Minolta in primul semestru din 2014 a fost sustinuta de mai multi factori: investitiile realizate pe plan local , diversificarea portofoliului de produse si servicii, precum si imbunatatirea continua a experientei pe care o oferim clientilor nostri. Ma astept sa inregistram rezultate solide si in a doua jumatate a anului si sa depasim astfel in 2014 cifra de afaceri de 20 de milioane de euro raportata anul trecut”, sustine Helmut Ignat, director general Konica Minolta Business Solutions Romania.

Konica Minolta Business Solutions Romania, filiala a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost infiintata pe 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta Romania, existente pe piata locala inca din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel international dintre Minolta Co. si Konica Corporation care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.

Citeste si:
Vodafone şi Iliad negociază combinarea afacerilor lor din Italia
Vodafone şi Iliad negociază...

Principalii concurenti ai Konica Minolta in Romania sunt HP, Canon, Xerox sau Epson. Sursa foto: Konica Minolta

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri