Anuntul a fost facut de Urs Holzle, unul dintre vicepresedintii Google. Reducerile sunt posibile datorita scaderii costurilor pentru componentele hardware si a cresterii eficientei centrelor de date detinute de Google, a precizat el.

Google si Amazon se afla intr-o competitie a tarifelor pentru serviciile cloud de la inceputul anului. Astfel, Google a anuntat in martie ca reduce cu 30% preturile pentru mai multe servicii, printre care si Compute Engine. Ulterior, Amazon a coborat preturile serviciilor din Amazon Web Services in medie cu 28%.

Google concureaza cu liderul Amazon, precum si cu Microsoft si Rackspace Hosting pe o piata a serviciilor cloud estimata la 45 de miliarde de dolari anul trecut, potrivit companiei de cercetare de piata IDC. Divizia cloud a Google ofera companiilor infrastructura IT pe web, aplicatii si servicii. In loc sa infiinteze propriile centre de date si sa plateasca sume mari pentru licente si intretinere, companiile folosesc reteaua unui furnizor, platind in functie de capacitatea informatica utilizata.

Sursa foto: Google, Shutterstock.com