Google aplica o noua reducere tarifelor pentru serviciile cloud pentru companii

Google a anuntat ca va reduce din nou tarifele pentru serviciile cloud oferite companiilor, cu 10%, in incercarea de a atrage clienti de la competitorul Amazon, pe o piata estimata la 45 de miliarde de dolari anul trecut, informeaza Bloomberg, potrivit wwww.mediafax.ro.

Anuntul a fost facut de Urs Holzle, unul dintre vicepresedintii Google. Reducerile sunt posibile datorita scaderii costurilor pentru componentele hardware si a cresterii eficientei centrelor de date detinute de Google, a precizat el.

Google si Amazon se afla intr-o competitie a tarifelor pentru serviciile cloud de la inceputul anului. Astfel, Google a anuntat in martie ca reduce cu 30% preturile pentru mai multe servicii, printre care si Compute Engine. Ulterior, Amazon a coborat preturile serviciilor din Amazon Web Services in medie cu 28%.

Google concureaza cu liderul Amazon, precum si cu Microsoft si Rackspace Hosting pe o piata a serviciilor cloud estimata la 45 de miliarde de dolari anul trecut, potrivit companiei de cercetare de piata IDC. Divizia cloud a Google ofera companiilor infrastructura IT pe web, aplicatii si servicii. In loc sa infiinteze propriile centre de date si sa plateasca sume mari pentru licente si intretinere, companiile folosesc reteaua unui furnizor, platind in functie de capacitatea informatica utilizata.

Citeste si:
Facebook și Google au ajuns la un acord cu Australia: cât vor...
Facebook și Google au ajuns...
Sursa foto: Google, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri