Autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM) ar trebui sa elimine dezechilibrul din piata de telefonie, creat de lipsa reglementarii in privinta accesului operatorilor de telefonie mobila la retelele de telecomunicatii fixe, au declarat sefii Orange Romania si Vodafone Romania, la ZF Digital' 14.

"Malta si Romania sunt singurele state membre din Uniunea Europeana care nu au reglementat accesul operatorilor de telefonie mobila la retelele fixe de telecomunicatii. Este un dezechilibru, care trebuie rezolvat.

Operatorii de telefonie mobila sunt reglementati pentru ca in timpul licitatiei pentru licente din 2012 a fost o cerinta pentru noi sa oferim roaming national pentru ceilalti operatori. In Romania, unul dintre jucatori are peste 50% cota de piata si putere de piata usoara, iar el nu e reglementat deloc, deci e foarte dificil sa fie accesata acea piata", a declarat directorul general al Orange Romania, Jean-Francois Fallacher, prezent la ZF Digital' 14, arata Mediafax.

Nu cerem anumite preturi, cerem doar aceleasi conditii de acces.

Directorul general al Vodafone Romania, Ravinder Takkar, este de aceeasi parere. "Ce a zis Jean-Francois Fallacher este corect. Noi, operatorii mobili, oferim acces celorlalti operatori de telecomunicatii, dar noi, la randul nostru, nu avem acces, in aceleasi conditii, la retelele fixe. Vrem ca accesul la retelele fixe sa fie reglementat la fel cum este reglementat accesul la retelele mobile. Nu cerem anumite preturi, cerem doar aceleasi conditii de acces", a spus Takkar.

Nikolai Beckers, directorul general al Telekom Romania Communications si Telekom Romania Mobile Communications, care activeaza pe piata sub brandul Telekom Romania, a afirmat ca sustine ideea reglementarii accesului operatorilor de telefonie mobila la retelele fixe.

"Sunt de acord cu Jean-Francois Fallacher si Ravinder Takkar. In Romania avem o situatie neobisnuita, dar cand vine vorba de reglementarea pe fix, e la fel de buna ca pe mobil, dar comparativ cu alte piete, cand vine vorba de aplicarea altor reguli, ai multe elemente care sunt intr-o zona gri a legislatiei. Daca s-ar aplica toate regulile pentru toti operatorii, nu ar fi probleme", a spus Beckers. El a mai spus ca Telekom Romania a platit 14 milioane de euro pentru taxa de stalp, circa 40% din totalul sumei platite de toti operatorii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri