O organizatie caritabila britanica a lansat, miercuri, o aplicatie informatica ce avertizeaza utilizatorii privind mesajele ingrijoratoare publicate de prietenii acestora pe retelele de socializare online, in incercarea de a preveni sinuciderile, transmite AFP, potrivit Mediafax.

Aplicatia gratuita, numita Radar, a fost lansata de organizatia caritabila Samaritans, specializata in servicii de consiliere psihologica, si functioneaza prin detectarea mesajelor care contin cuvinte si expresii cheie, precum "m-am saturat sa fiu singur", "ma urasc", "depresie", "am nevoie de ajutor" si "am nevoie sa vorbesc cu cineva".

Utilizatorii aplicatiei primesc imediat un e-mail care ii avertizeaza privind existenta acestor mesaje si le ofera informatii despre modul in care pot ajuta. Radar este destinata persoanelor intre 18 si 35 de ani, grupa de varsta cea mai activa pe retelele de socializare online. "Stim ca persoanele care sufera navigheaza des pe internet pentru a cauta ajutor. Avem nevoie de instrumente precum Radar pentru a incuraja oamenii sa fie atenti unii la altii pe internet, sa se ajute sa caute si sa gaseasca ajutor", a declarat Joe Ferns, unul dintre responsabilii din cadrul organizatiei Samaritans.