Un nou raport Ericsson ConsumerLab, intitulat „Smart Citizens: How the internet facilitates smart choices in city life” arata ca, pe masura ce locuitorii din orase folosesc tot mai mult smartphone-urile pentru a participa proactiv la viata orasului, aceasta se va modifica, dand nastere la moduri mai inteligente de a trai in mediul urban – de la servicii de monitorizare digitala a sanatatii la consultarea interactiva a hartilor sau la utilizarea in comun a masinilor (car sharing) sau a bicicletelor (bike sharing).

Astfel, studiul a revelat faptul ca 76% dintre respondenti isi doresc senzori in spatii publice care sa ii anunte ce zone sunt aglomerate si ar trebui evitate, 70% isi doresc sa isi compare consumul de energie cu vecinii pentru a-si putea optimiza consumul si 66% vor control in timp real al calitatii apei potabile. Cetatenii isi folosesc deja smartphone-urile pentru a-si controla mai usor starea sanatatii, a comunica cu autoritatile sau a se deplasa mai eficient prin oras. In plus, 48% dintre respondenti au declarat ca ar folosi zilnic un senzor care sa le ofere informatii despre postura, daca ar putea, 29% si-ar dori sa foloseasca o carte de identitate biometrica unica pentru a putea accesa serviciile publice, in timp ce 74% vor semne de circulatie interactive si mijloace de utilizare in comun a masinilor si bicicletelor.

Michael Björn, Head of Research Ericsson ConsumerLab, a declarat: „Oamenii isi doresc ca furnizorii actuali de servicii publice sa le conecteze pe acestea la Internet. Spre exemplu, multi si-ar dori ca autoritatile urbane sa le ofere servicii IT&C legate de trafic, servicii publice sau calitatea apei potabile. Un aspect interesant al studiului a fost faptul ca cei care locuiesc in zonele mai centrale ale oraselor sunt mult mai interesati de aceste posibilitati decat cei care locuiesc in suburbii. In acelasi timp, tinerii si cei angajati full-time sunt cei care preconizeaza ca ar folosi cel mai des acest tip de servicii, dar si cei mai mari sustinatorii ai ideii de oras inteligent.”

Studiul a fost realizat online in septembrie 2014 pe un esantion de 9.030 de utilizatori de iPhone si smartphone-uri Android cu varste intre 15 si 60. Respondentii au fost selectati din Beijing, Delhi, Londra, New York, Paris, Roma, Sao Paulo, Stockholm si Tokyo si reprezinta 61 de milioane de cetateni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri