13 Ianuarie 2015

Vonino a vandut peste 150.000 de tablete in Romania si ajunge la afaceri de 14 mil. euro la nivel local



Vonino, unul dintre cei mai noi jucatori de pe piata tabletelor si smartphone-urilor din Romania, a vandut in 2014 un numar record 150.000 de tablete in tara, ceea ce a ajutat compania sa ajunga pe piata locala la o cifra de afaceri de aproximativ 14 milioane de euro.

Vonino a ajuns la o cota de piata de 14-15% in zona de tablete, crescand cu aproximativ 10% fata de anul 2013. Cea mai populara gama pe care romanii au ales-o a fost cea a tabletelor Onyx de 7 inci si care dispune de conectivitate 3G: Vonino Onyx Z si Vonino Onyx QS. A fost urmata de modele de 8 inci din gama Sirius, dotate cu conectivitate 3G, si de gama entry-level Otis cu WiFi: Vonino Otis S, Otis HD si Otis QS.

„Daca in 2014 ne-am concentrat pe o crestere foarte buna in zona de tablete, desi am lansat si cateva modele de telefoane inteligente, pentru 2015 tintim o dezvoltare pe toata gama de produse. Astfel, avem ca obiective principale pastrarea pozitiei pe piata de tablete si cresterea agresiva pe segmentul smartphone-urilor”, a declarat Dragos Vasile (foto), director executiv al Vonino. „Vom realiza aceste teluri prin lansarea mai multor modele pe toate palierele de pret, in prima jumatate a anului, pentru care suntem increzatori ca vor avea priza la public. De asemenea, vom aduce in Romania tablete si telefoane compatibile 4G/LTE“, a completat Dragos Vasile.

Cea mai mare parte a succesului, asigurata de operatorii telecom

Intr-un interviu acordat WALL-STREET.RO, Dragos Vasile sustinea ca o buna parte a succesului pe piata a fost generat de parteneriatele cu operatorii telecom Orange, Vodafone, Telekom si RCS&RDS.

Principalii concurenti ai companiei pe piata locala sunt Prestigio, E-Boda, Evolio, Allview, dar si Samsung, LG sau Apple.



Citeste si