Google va prezenta pe 14 ianuarie, in cadrul conferintei AraDev, dedicata proiectului ambitios, noutatile si imbunatatirile pe care compania le-a adus proiectului in derulare. Google Ara este de fapt o platforma care va include un cadru structural, utilizatorul avand posibilitatea sa isi configureze cum doreste telefonul, concentrandu-se fie mai mult pe calitatea foto sau pe o baterie suplimentara. Acest lucru le va permite utilizatorilor sa schimbe modulele defecte si sa le inlocuiasca cu cele noi, astfel ca schimbarea telefonului nu va mai fi asa de dificila si realizata cu un cost mare, noteaza presa internationala.

Lansarea proiectului este programata chiar la inceputul acestui an, la un pret de circa 50 de dolari pentru un model de smartphone de culoare gri, iar pretul creste in functie de dotarile pe care utilizatorul vrea sa le faca. Proiectul a fost dezvoltat impreuna cu Motorola si cu Advanced Technologies and Projects.

Citeste si:

Noua versiune care va fi prezentata de catre Google aduce o serie de imbunatatiri, mai ales in ceea ce priveste conexiunea contactless (fara atingere) dintre modulele aflate pe smartphone, ceea ce va reduce costul total de implementare si va spori durabilitatea dispozitivului. Mai mult, echipa care se ocupa de dezvoltarea proiectului a introdus si un nou protocol software denumit Greybus, care va gestiona si mai bine comunicarea dintre module pe dispozitiv.

Mai multe detalii despre Project Ara vom afla chiar de la Google, care va detalia dezvoltatorilor, pe 14 ianuarie, imbunatatirile aduce viitorului telefoniei.

Sursa foto: projectara.com