Decizia Intel, cel mai mare producator de procesoare la nivel global, de a combina diviziile de PC-uri cu cea de mobile se pare ca nu a fost cea mai buna strategie a companiei americane, cel putin asta reiese din rezultatele publicate de catre compania americana, care nu arata deloc bine.

Pentru Intel este prima data cand scoate in evidenta si rezultatele pe divizia de mobile, compania raportand o scadere de 85% a vanzarilor in 2014, la circa 200 de milioane de dolari, spre comparatie cu nivelul de 1,4 miliarde de dolari cat a inregistrat cu un an in urma. Divizia de mobile a inregistrat o pierdere operationala totala de 4,2 miliarde de dolari, cu 1,1 miliarde de dolari mai slabe decat in 2013. Mai exact, divizia de mobile si comunicatii a fost singurul business care nu a inregistrat profit in 2014, de departe cea mai “slaba” din punctul de vedere al vanzarilor, potrivit presei internationale.

Intel, venituri de 55,9 miliarde de dolari in 2014

La nivel de grup, compania a inregistrat un profit de 11,7 miliarde de dolari si venituri de 55,9 miliarde de dolari, o evolutie de 22%, si, respectiv 6%. Divizia Intel care acopera segmentul de PC-uri a inregistrat vanzari de 34,7 miliarde de dolari la nivelul intregului an, cu aproximativ 1,4 miliarde de dolari mai mult decat in anul 2013.

Desi vanzarile de PC-uri au inregistrat un declin pentru al treilea an la rand, Intel isi pune mari sperante in vanzarile de laptop-uri si ultrabook-uri si pentru anul in curs, asta dupa ce producatorul american de micro-procesoare a prezentat cea de-a cincea generatie de procesore Intel Core, denumit Broadwell-U. Noul chip ofera o autonomie mai buna si performanta suplimentara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri