De asemenea, veniturile din software si servicii software conexe au crescut cu 7%, pana la 14,8 miliarde de euro. Veniturile sunt exprimate non-IFRS si sunt calcultate la curs valutar constant.

„Cresterea inregistrata de SAP se datoreaza platformei SAP HANA, celui mai mare portofoliu de solutii in cloud, precum si retelei de turism corporate pe care SAP a creat-o prin achizitia Concur. Vom continua eforturile de creare a unui model de business mai previzibil si ne-am setat planuri ambitioase cu privire la segmentul cloud – in 2020, vizam venituri de 7 ori mai mari decat in 2014”, a declarat Bill McDermott, CEO SAP.

Achizitia Concur, in decembrie 2014, a contribuit la lansarea celei mai mari retele de turism corporate, piata estimata la 1.200 miliarde de doari. In cadrul acestei retele, mai mult de 1,7 milioane de companii din intreaga lume realizeaza tranzactii pentru deplasari in interes de serviciu de peste 700 miliarde de dolari – mai mult decat achizitiile de pe Amazon, eBay si Alibaba la un loc.

Platforma omni-channel hybris, alaturi de Cloud for Sales, a contribuit la cresterea veniturilor din software, subscrieri cloud si servicii de suport in 2014. SAP HANA, platforma pentru aplicatii de business in timp real, continua sa fie un motor de crestere pentru SAP. Toate pietele pe care activeaza SAP au inregistrat un grad mare de adoptie a tehnologiei HANA, in toate industriile, pe masura ce companiile au constientizat beneficiile pe care aceasta platforma le poate aduce business-ului. In prezent, exista peste 5.800 de clienti SAP HANA la nivel global.

Estimari de business pentru 2015

Bazandu-se pe cresterea puternica inregistrata in 2014 pe segmentul cloud, SAP estimeaza ca veniturile din subscrieri cloud si servicii suport se vor ridica la 1,95 – 2,05 miliarde de euro in 2015. Limita superioara a acestei estimari ar reprezenta o crestere cu 86% si este de asteptat ca noile achizitii, Concur si Fieldglass, sa contribuie in proportie de aproximativ 50% la aceasta crestere. Per ansamblu, compania se asteapta in 2015 la o crestere cu 8% – 10% a veniturilor din cloud si software.