Cea mai mare banca privata din Turcia, Turkiye Is Bankasi (Isbank), ofera dependentilor de jocuri video accesul la servicii bancare de retail prin intermediul unei aplicatii care poate fi descarcata pe consola Xbox One a Microsoft, in premiera mondiala, relateaza Bloomberg, potrivit Mediafax.

Clientii pasionati de jocuri vor putea sa se foloseasca de sunete si miscari ale mainilor pentru a face tranzactii, a anuntat banca din Istanbul, pe site-ul propriu. In timp ce presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat anul trecut ca este tot mai mult impotriva Internetului si a blocat in primavara accesul la Twitter si YouTube, masura anulata ulterior de justitie, bancile din tara se intrec pentru a satisface un numar tot mai mare de clienti interesati de tehnologie.

In trimestrul incheiat in septembrie 2014, turcii au efectuat tranzactii in valoare de 17,4 miliarde de lire turcesti (7,4 miliarde dolari) prin intermediul telefoanelor mobile, potrivit datelor asociatiei bancare din Turcia, pe fondul dezvoltarii puternice a canalelor de distributie neconventionale.

Akbank TAS, a doua mare banca listata la bursa din Turcia, a anuntat luna trecuta, intr-o prezentare, ca numarul clientilor care folosesc servicii bancare mobile a crescut in 2014 la 1,2 milioane, de la 247.000, in urma cu doi ani. Denizbank, detinuta de banca rusa Sberbank, a anuntat ca a fost prima institutie bancara care a luat in considerare cererile de creditare efectuate prin intermediul Twitter, cand a lansat serviciul, in 2013.

Divizia din Turcia a ING Groep ofera clientilor customer service prin intermediul unui robot, iar acum Isbank ofera servicii prin intermediul unei console de jocuri. "Chiar daca Isbank este considerata de investitori plictisitoare si asemanatoare unei banci de stat, continua sa fie inovativa in domeniul tehnologiei", a declarat Cagdas Dogan, analist la BGC Partners in Istanbul.

Dogan considera ca decizia legata de Xbox este buna pentru atragerea de clienti tineri de catre Isbank, care are o baza solida de clienti varstnici.

Sursa foto: Xbox, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri