22 August 2006

Comisia decide impotriva Deutsche Telekom

Ieri, Comisia Europeana a dat castig de cauza autoritatii guvernamentale germane din domeniul telecomunicatiilor BnetzA, care acuzase compania Deutsche Telekom de comportamente monopolistice. In consecinta, Comisia Europeana va cere companiei germane sa ofere concurentilor acces la retelele sale de Internet cu debit mare.

Decizia comisiei era asteptata cu nerabdare deoarece ea constituie o indicatie despre atitudinea forului european in cazuri similare din alte state europene, de exemplu in cazul France Telecom.

Comisarul european pentru Societatea Informationala, Viviane Reding, si-a exprimat deja deschis sustinerea pentru actiunile guvernamentale antimonopoliste. Dupa cum informeaza La Tribune, ea si-a declarat entuziasmul pentru introducerea, de catre agentia germana BnetzA, a unor masuri in vederea deschiderii retelelor de debit inalt. Din cauza extinderii sferei de actiune a companiilor de telecomunicatii pentru a oferi si servicii Internet, Comisia Europeana se vede confruntata cu un nou tip de cazuri antimonopol, in care va trebui sa dea, pentru domeniul Internetului, sentinte similare cu cele anuntate cu ani in urma pentru serviciile de telecomunicatii de baza.



Citeste si