Livrarile de calculatoare personale la nivel global s-au redus cu 6,7% in primul trimestru comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la 68,5 milioane de unitati, marcand cel mai scazut nivel din 2009 pana in prezent, potrivit datelor IDC.

Vanzarile de PC-uri s-au situat la 73,4 milioane de unitati in primul trimestru din 2014. Declinul din primul trimestru al acestui an a fost cauzat de livrarile slabe de notebook-uri Windows Bing si de scaderea cererii din mai multe regiuni, inclusiv Europa si Statele Unite ale Americii, pe fondul fluctuatiilor de curs valutar si a indicatorilor economici nefavorabili, relateaza Mediafax.

Lenovo si-a mentinut pozitia de lider al pietei calculatoarelor, cu 13,4 milioane de unitati vandute si o cota de 19,6%, compania din China fiind urmata de HP, cu 13 milioane de unitati livrate si o cota de 19%. In timp ce livrarile celor mai mari doi producatori de PC-uri la nivel mondial au urcat in primul trimestru cu peste 3%, vanzarile urmatorilor doi competitori de pe piata, Dell si Acer, au scazut in perioada analizata cu 6,3% si, respectiv 7%.

Cu 9,2 milioane de calculatoare livrate in primele trei luni ale anului, Dell are o cota de 13,5%. Acer detine o cota de 7,1%, cu vanzari de 4,8 milioane de desktop-uri, laptop-uri si notebook-uri. Vanzarile de calculatoare personale la nivel global s-au redus cu 2,1% in 2014, pentru al treilea an consecutiv, la 308,6 milioane de unitati, pe fondul scaderii cererii din partea companiilor.

Citeste si:
IDC: Originea schimbarii sau pastrarea organizatiilor favorite
IDC: Despre originea...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
32 de ani de IT, si trebuie sa lucreze cu millenials. Greu sau placut?