Compania romaneasca BitDefender, detinuta de romanii Florin si Mariuca Talpes a lansat ieri, intr-un eveniment din SUA, „mult anticipata solutie de securitate Internet of Things (IoT)”, numita the BOX, primind recenzii mixte de la presa americana.

The BOX este o solutie hardware de securitate creata pentru a proteja utilizatorii de atacuri phishing, malware, redirectionari si alte link-uri malitioase. „35% dintre americani planuiesc sa investeasca in device-uri IoT in urmatoarele sase luni, asa ca nevoia pentru o solutie care sa ii ajute sa activeze, securizat, Internet of Things, a devenit un lucru critic”, a spus, la lansarea din State, Catalin Cosoi, chief security strategist la BitDefender.

Produsul este o mica cutiuta care actioneaza si ca router. Daca o anumita locuinta/un anumit software este atacat cibernetic, sistemul blocheaza atacul si trimite alerte pentru a avertiza utilizatorul cu privire la respectivul pericol. Casele cu numeroase device-uri inteligente conectate la Internet, precum smartphone-uri, PC-uri si TV-uri inteligente, pot beneficia de monitorizare in timp real de la BOX, gadget-ul companiei romanesti.

Avangate, companie „made in Romania” si achizitionata in 2013 de fondul Francisco Partners, se va ocupa de distribuirea gadget-ului si de abonamente pentru software-ul cu care functioneaza.

Wall Street Journal, alaturi de alte cotidiene americane, au remarcat lansarea gadget-ului romanesc, alocand spatii importante descrierii lui.

Citeste si:
Una dintre cele mai populare sonerii smart, vulnerabila la hacking
Una dintre cele mai populare...

„BOX este o idee revolutionara. Imi doream doar sa mearga mai bine – in special avand in vedere pretul, la care se adauga un abonament de 100$ dupa primul an. BOX-ul pe care l-am avut in teste imi dadea din cand in cand alarme false si uneori imi incetinea mult viteza la Internet”, scrie jurnalistul Wall Street Journal.

Cu toate acestea, el remarca faptul ca gadget-ul este util si ca a putut depista majoritatea atacurilor malware; „cu toate acestea, filtrele sale nu pot identifica atacuri criptate in spatele unor coduri”. Desi este simplu de folosit, instalarea poate da batai de cap unor oameni mai putin priceputi in retelistica, mai noteaza cotidianul american.

Chiar daca recenziile nu sunt stralucite, este de remarcat intrarea puternica a companiei romanesti intr-un mediu nou, de viitor, printr-un produs care ar putea deschide multe porti BitDefender.

Sursa foto

Citeste si:
DS Automobiles a deschis un showroom in Romania
DS Automobiles a deschis un...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Bitdefender (re)aduce "Made in ROMANIA": Fabrica "out of the BOX"