UPDATE - Luni, 27 aprilie 2015:

Producatorul de periferice pentru PC a infirmat decizia de a renunta la productia de mausi si tastaturi pentru PC-uri subliniind ca este vorba doar de catre productia de astfel de dispozitive pentru echipamente 3rd Party.

"Vom opri productia de mausi pentru furnizorii terti. Vom ramane in continuare producatori de periferice pentru PC", sustin reprezentantii Logitech, intr-o comunicare oficiala.

STIREA INITIALA

Citeste si:

Decizia grupului elvetian vine dupa ce rezultatele trimestriale au raportat un declin de 34% al profitului, iar compania planuieste ca in perioada urmatoare sa isi concentreze activitatea pe productia de echipamente si accesorii wireless pentru muzica si experiente video.

O data cu dezvoltarea Internetului si a echipamentelor care functioneaza wireless, producatorul elvetian a inceput sa produca tot mai multe dispozitive adaptate noilor cerinte din piata, astfel ca linia dedicata perifericelor pentru calculatoare a scazut tot mai mult din interes. Asa se face ca cele mai noi rezultate ale Logitech arata un declin de 26% pe segmentul dedicat calculatoarelor personale, lucru care a alimentat si mai mult decizia grupului de a renunta la productia de echipamente pentru PC.

Iesirea Logitech de pe piata productiei de mausi si tastaturi pentru PC-uri vine si in contextul in care piata de calculatoare noi a scazut puternic in ultimii cinci ani, iar achizitia de componente si periferice a fost puternic incetinita de ritmul dictat de piata.

Logitech a raportat un profit operational de 14,5 milioane de dolari in trimestrul incheiat la 31 martie, comparativ cu 21,8 milioane de dolari cu un an in urma. Vanzarile nete ale companiei au scazut in trimestrul incheiat la final de martie cu aproape 5%, la circa 470 de milioane de dolari.