In companiile mari, pentru ca au structuri greoaie, cu multa birocratie si angajati numerosi, este o adevarata provocare sa inovezi, a declarat Julien Ducarroz, directorul comercial al Orange Romania, in cadrul emisiunii WALL-STREET 360.

“Inovatia apare in organizatii atunci cand departamentele lucreaza impreuna. Rar se intampla ca un angajat sa inoveze fiind izolat intr-un birou. Trebuie sa ai o cultura deschisa (Open Innovation), cu o comunicare foarte buna intre departamente. Probabil ca suna simplu, dar comunicarea intre departamente este o provocare. Inovatia nu vine de sus, oamenii nu inoveaza pentru ca sefii le zic sa inoveze. Insa, ca manager, trebuie sa pregatesti terenul pentru acest lucru si sa ai oameni buni”, a explicat managerul.

In cadrul Orange exista anual o competitie de idei care are loc intai in filialele locale ale Orange, iar proiectele cele mai bune concureaza cu angajatii din toate tarile in care este prezent grup. Proiectul se numeste Bursa de Idei si cuprinde patru categorii: clienti, angajati, retea si cea mai buna implementare la nivel de grup.

“Inovatia nu inseamna doar tehnolgoie, inseamna si cum rezolvi problemele, cum iti tratezi clientii, cum inovezi in marketing, in HR. La noi inseamna mai mult decat tehnologie. Atunci cand esti o companie mare este o provocare sa cultivi spiritul de intrapreneurship. Iar acest lucru nu este ceva specific Romaniei, ci peste tot in lume”, spune Julien Ducarroz.

Julien Ducarroz: Este o ruptura intre idei si transformarea acestora in afaceri

Intrebat cum vede inovatia la nivel macro in Romania, nu doar in cadrul Orange, Julien Ducarroz afirma ca este o ruptura intre a avea o idee si a o transforma intr-un proiect de afacere. “Sunt multi oameni competenti, cu idei, dar carora poate le lipseste curajul, finantarea, sau nu le place sa iasa din zona confort pentru a risca si incerca ideile. Innovation lab vrea sa inchida aceasta ruptura pentru ca facem un concurs in universitati prin care oamenii cu idei sa le poate dezvolta. II sfatuim ca ei sa ajunga sa isi incerce proiectele", afirma directorul comercial al Orange Romania.

Innovation Labs 2.0 este un program pentru studentii de la facultatile cu profil tehnic, business sau comunicare si pentru tinerii profesionisti care vor sa puna bazele propriilor startupuri. Programul s-a desfasurat anul acesta in Bucuresti si Cluj-Napoca si se va incheia pe 19 mai cand echipele isi vor prezenta prototipurile.

Julien Ducarroz mai spune ca inamicii inovatiei sunt birocratia, rigiditatea organizatiilor si managementul de tip “de sus in jos” care pune accentul pe sef.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri