“Avem potential mare in zona de mobile si a inceput sa ne ajute si legislatia. Chiar citeam recent despre legea business angels , acesta fiind un lucru foarte bun pentru ca incurajeaza pe cei care vor sa investeasca”, spune managerul.

Un program al Orange care sustine tinerii care vor sa devina antreprenori este Innovations Labs, un accelerator pentru start-up-uri. Programul a inceput cu o selectie in luna februarie a acestui an si se va termina pe 19 mai, atunci cand aplicantii isi vor prezenta proiectele. Anul acesta Innovation Labs s-a desfasurat in Bucuresti si Cluj-Napoca.

“Prin Innovation Labs vrem sa aducem astfel de idei noi in piata”, explica Patachia.

El mai spune ca inovatia este parte a unui mod de gandire si strategie de business si trebuie sa plece de la identificarea dorintelor clientului.

Cristian Patachia lucreaza de 15 ani in cadrul Orange, iar din 2013 este manager pentru dezvoltare si inovatie. Din aceasta functie coordoneaza o echipa de 15 ingineri, specialist in multimedia, wireless, aplicatii mobile sau business intelligence. O parte dintre acesti specialisti sunt doctori in inginerie. Intre cei in jur de 450 de angajati ai Orange in zona de tehnologie si IT, aproximativ 20 sunt doctori ingineri.

Afla mai multe despre inovatiile Orange la nivel de produse si servicii din emisiunea Wall-Street 360.