22 Mai 2015

Compania Telecom Italia anunta ca este deschisa investitorilor straini



Compania Telecom Italia este deschisa investitiilor straine in grupul de telecomunicatii, anunta presedintele Giuseppe Recchi, in contextul in care trustul Vivendi ar putea deveni principalul actionar, informeaza Reuters.

"Respingem principiul conform caruia investitiile straine in compania Telecom Italia sunt periculoase: oricine aduce capital si cunostinte contribuie la consolidarea pozitiei companiei, indiferent ca este italian ori strain", a declarat Reccchi, scrie Mediafax.

Compania media franceza Vivendi, care a inceput sa se axeze pe televiziune prin cablu si muzica, urmeaza sa obtina o participatie de 8,3% in Telecom Italia dupa ce a stabilit sa vanda filiala sa braziliana GVT grupului Telefonica.

Adunarea generala a actionarilor Telecom Italia va modifica procedurile privind numirile pentru a se asigura ca investitorii minoritari vor fi reprezentati mai bine.

Intentiile grupului Vivendi sunt deocamdata neclare. Saptamana trecuta, directorul general anunta ca achizitionarea actiunilor la Telecom Italia este un simplu gest oportunist, subliniind ca nu se intentioneaza reintrarea in domeniul telecomunicatiilor.



Citeste si