Piata de profesionisti in domeniul IT este tot mai mica, iar acest lucru este un risc intrucat sunt companii care ajung sa cheltuiasca foarte multe resurse cu angajatii, dar totusi sa nu se gaseasca oamenii de care au nevoie.

"In Romania este nevoie de creier romanesc. Piata de profesionisti este din ce in ce mai mica, astfel ca indiferent cat ai cheltui nu gasesti acele resurse. Nu vrem sa ajungem cu IT-ul unde s-a ajuns cu industria textilelor", a declarat Andrei Cepoi, manager vanzari ICT la Telekom Romania, in cadrul conferintei Inovatia in IT&C, organizata de catre wall-street.ro.

Reprezentantul Telekom a subliniat ca una dintre cele mai mari probleme din piata este aceea legata de faptul ca nu mai exista bugete in IT. "Sa investesti un leu si sa nu iti aduca macar un leu profit nu are rost. Trebuie sa fii agil in piata. Trebuie sa oferi produse intr-un timp foarte scurt, atat pentru IMM-uri cat si Enterprise", a precizat Cepoi, care a subliniat si necesitatea migrarii in zona de Cloud Computing. "Pana cand mentalitatea si in aceasta zona nu se va schimba nu vom asista la modificari bruste in piata".

La randul sau, Mihai Toma, sales channel manager in cadrul SAP spune ca in ceea ce priveste companiile exista o dificultate in a depasi o bariera psihologica pe care antreprenorii o preiau si o duc mai departe.

"Ne este greu sa depasim o bariera psihologica. Antreprenorii trebuie sa preia idei si sa le duca mai departe. Un element foarte important este departamentul de IT. Avem oameni foarte bine pregatiti, dar de multe ori nu pot tine pasul cu inovatia si puterea de programare", a punctat acesta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri