Compania privata americana QSC este dezvoltator de solutii si sisteme de analiza a datelor in sistem cloud sau la sediile clientilor.

Pretul tranzactiei este de 3 milioane de dolari in numerar si 1,3 milioane de dolari sub forma de compensatii in actiuni. Tranzactia urmeaza sa fie finalizata pana la sfarsitul acestei luni, cand 8X8 va plati in numerar 2,2 milioane de dolari. Componenta in actiuni va fi platita in patru ani, in cazul indeplinirii unor conditii.

Compania 8X8 va finanta componenta in numerar a tranzactiei din surse cash proprii si investitii.
Prin achizitia activelor QSC, 8X8 isi extinde portofoliul in domeniul centrelor de contact cloud, pentru a include capacitati precum inregistrarea apelurilor, capturi video, monitorizare live, transcrieri audio, raportari si analize detaliate, se arata intr-un comunicat al companiei.

Citeste si:

Directorul general al QSC, Ryan Morrissey, va face parte din conducerea 8X8 ca director pentru Strategia Produselor, in timp ce echipa de inginerie va ramane in Romania pentru a completa si extinde resursele detinute de 8X8 in Statele Unite si Marea Britanie in domeniul cercetarii si dezvoltarii.

"Suntem incantati sa ii primim pe Ryan si colegii sai in familia 8X8. Este un moment deosebit in istoria 8X8, cand continuam sa dezvoltam platforma inovativa in domeniul tehnologiei si initiativa Global Reach, in paralel cu consolidarea capacitatilor pentru companii. Noile noastre resurse de inginerie din Romania vor fi esentiale in atingerea obiectivelor 8X8 in domeniul cercetarii si dezvoltarii si de pastrare a pozitiei de lider pe segmentul comunicatiilor cloud si pe pietele centrelor de contact", se arata in comunicatul 8X8.

Compania 8x8 este furnizor de solutii de comunicatii cloud pentru peste 40.000 de companii din peste 40 de tari de pe sase continente.