Mai multe companii au intrat in centrul atentiei dupa ce procurorii DNA au pus sechestru pe bunurile, actiunile si conturile lui Sebastian Ghita. Doua dintre firme, Network One Distribution (NOD) si Teamnet, au reactionat imediat, in doua mesaje de comunicare separate, detasandu-se de numele deputatului acuzat de fapte de coruptie.

Astfel, in comunicatul de presa transmis de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in 24 iunie legat de un dosar al lui Sebastian Ghita se mentioneaza faptul ca acesta ar controla prin interpusi 54 de firme pe care le-ar fi detinut pana in anul 2012. „In lista de firme vehiculata in presa este inclusa si Network One Distribution (NOD), iar eu sunt mentionat ca interpus al lui Sebastian Ghita in legatura cu aceasta, ceea ce nu corespunde realitatii”, spune Iulian Stanciu, proprietar Network One Distribution.

Iulian Stanciu presupune ca suspiciunea care a dus la masura sechestrului asigurator a avut in vedere calitatea lui Sebastian Ghita de actionar al NOD pana in 2012. „Sebastian Ghita nu a avut vreo implicare in managementul NOD si nu a detinut niciodata 100% din companie, iar eu am construit businessul de la zero. Printr-o tranzactie din 2012 am cumparat pachetul de 50% de actiuni detinut de acesta, pachet pentru care am platit peste 9 milioane de lei”, adauga omul de afaceri, care este si proprietarul retailerului Flanco si actionar minoritar si CEO al eMag.

NOD este liderul pietei de distributie de electro-IT, cu peste 240 de angajati, fiind urmat de distribuitorul Gersim Impex.

„Motivul pentru care am realizat aceasta tranzactie prin care ne-am separat complet drumurile a avut la baza viziuni diferite asupra business-ului precum si convingeri diferite. Activitatea companiei se desfasoara in continuare. Vom intreprinde demersuri in vederea ridicarii urgente a sechestrului asigurator precum si pentru a aduce lamuririle necesare in vederea inchiderii rapide a procedurii in ceea ce ne priveste”, mai spune Iulian Stanciu.

De asemenea, grupul Teamnet a reactionat ca urmare a mediatizarii companiei in contextul in care procurorii DNA au pus sechestru pe bunurile, actiunile si conturile lui Sebastian Ghita, precum si pe conturile a 51 de societati comerciale controlate de acesta, in dosarul in care deputatul este urmarit penal pentru trafic de influenta si evaziune, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

„Teamnet isi desfasoara activitatea dupa un model de business in deplina concordanta cu standardele etice si prevederile legale valabile in Romania si in Uniunea Europeana. Ca urmare a speculatiilor aparute in presa in cursul zilei de ieri, 24 iunie, precizam ca grupul Teamnet nu are nicio legatura cu Sebastian Ghita de mai multi ani. Gasim surprinzatoare masurile luate de autoritati si precizam ca nu am primit o comunicare oficiala pe subiect”, spun oficialii grupului intr-o pozitie oficiala transmisa wall-street.ro.

Procurorii DNA au pus sechestru pe bunurile, actiunile si conturile lui Sebastian Ghita, precum si pe conturile a 51 de societati comerciale controlate de acesta, in dosarul in care deputatul este urmarit penal pentru trafic de influenta si evaziune, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

„Ne propunem o rezolvare cat mai rapida a situatiei si ne aratam intreaga disponibilitate de a coopera cu institutiile abilitate. De asemenea, asiguram toate partile implicate de transparenta noastra pe parcursul desfasurarii acestui proces”, declara Bogdan Padiu, CEO al Teamnet.

Procurorii au dispus luarea masurii asiguratorii constand in indisponibilizarea prin instituirea sechestrului asupra bunurilor mobile, bunurilor imobile, actiunilor si partilor sociale detinute, sumelor existente in conturile bancare, precum si poprirea sumelor ce urmeaza a fi incasate in conturile apartinand lui Sebastian Ghita, fara limita de suma, in vederea asigurarii confiscarii speciale si confiscarii extinse.

Totodata, s-a dispus indisponibilizarea prin instituirea sechestrului asupra sumelor existente in conturile bancare, precum si poprirea sumelor ce urmeaza a fi incasate in conturile apartinand urmatoarelor 51 de societati comerciale: Asesoft International SA, Asesoft Com SRL, Asesoft Distribution SA, Asesoft Net SRL (actual SC Shopmania Net SRL), Asesoft Smart SRL, Asesoft Services SRL, Asesoft Technologies SRL, Asesoft Web SRL, Asesoft World Wide SRL, Asociatia Sportiva Basket Club Asesoft, Asociatia Sportiva Baschet Club Ploiesti, Access Net International SRL, Alfa Trade SRL, Alpedor SRL, A&S World Travel SRL, Coneco Serv SRL, DNS Birotica SRL, Domeniile viticole SRL, Edel Weiss SA, Federal Media Partener SRL.

Foto Tehnologies SRL, Glar Construct SRL, Idilis SRL, Infratel Net SRL, IT Infocons Services SRL, Master Software Info SRL, Media Fantasysolution SRL, Mediata Consulting SRL, Merconsult Team SRL, Muntenia Furnizare SRL, Network One Distribution SRL, Nxtel Solutions SRL, Ploiesti Import Export SRL, Podgoriile Tohani SRL, Q Net International SRL, Ridzone Computers SRL, Rotherfield Properties Romania SRL, RTV Satellite Net SRL, Senior consulting group SRL, Sport Arena SRL, Star Soft SRL, Studio Harry SRL, Sungard Systems SRL (fosta Softbit Services SRL), SunSAt Integrare IT SRL, Teamnet International SA, Tohani SA, Tvmp SRL, Viewpedia Soft SRL, Xor IT Systems SRL (s.c. Expert One ReSAch SRL), 2 K Telecom SRL, 360 Revolution SRL

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri