Statisticile vin din partea OpenSignal, producatorul unei aplicatii care capteaza semnalul mobil al tuturor telefoanelor din lume. Aceasta a descoperit un total de 24.093 device-uri Android diferite, realizate de 1.294 de companii diferite, scrie ZDNet.com.

Este o imagine complet diferita de 2012 – 1.000 de branduri aparute in studiul din acest an NU existau in urma cu trei ani. Acum, exista terminale Android pentru toate bugetele, gusturile, marimile si asa mai departe, terminale care rod din suprematia Samsung si care incearca sa supravietuiasca pe o piata extrem de concurentiala.

Unele branduri mai vizibile, pe langa Samsung, sunt Xiaomi, Oppo, OnePlus, ZTE si Huawei, alaturi de LG, Lenovo, Sony si HTC. Cu toate ca numarul producatorilor a crescut enorm in ultmii ani, se pare ca aceasta crestere s-a domolit – doar 100 de noi branduri Android au aparut acest an.

Ca o comparatie, Apple a lansat pe piata, din 2007 pana in prezent, sub 20 de smartphone-uri, acestea fiind si singurele care ruleaza iOS, in timp ce Android are peste 24.000 de device-uri diferite.