Tehnologia si Internetul au devenit o parte importanta din viata noastra. In cele ce urmeaza iti vom dezvalui 20 de lucruri uimitoare si rareori cunoscute despre internet si tehnologie. Speram ca vei afla multe informatii noi, iar daca stii alte lucruri interesante pe care noi le-am omis, nu ezita sa le impartasesti cu noi.

  1. Cuvantul "e-mail" a fost interzis de catre Ministerul Culturii din Franta in 2013. Comisia Generala pentru Termeni si Neologisme, parte a Ministerului Culturii de la Paris si afiliata Academiei Franceze a dat un decret prin care angajatilor guvernamentali li se interzice folosirea cuvantului englez e-mail. In schimb, ei pot folosi cuvantul "courriel". Decretul se aplica tuturor angajatilor din ministerele franceze, documentelor, publicatiilor si site-urilor web apartinand acestora. Nici e-mail-urile vehiculate in interiorul si dinspre institutiile guvernamentale nu vor mai putea include decat cuvantul "courriel".
  2. Stiai ca www.symbolics.com a fost primul nume de domeniu inregistrat vreodata online? Acesta a fost inregistrata pe 15 martie 1985, in Massachusetts.
  3. Primul site web a fost construit la CERN (Consiliul European pentru Cercetare Nucleara si este situat in Geneva, Elvetia) si poate fi accesat online chiar si astazi : http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html
  4. Primul browser, prin intermediul caruia Internetul a fost pus la dispozitia utilizatorilor de PC si Mac, a fost Mosaic. Acesta a fost dezvoltat de Centrul National pentru Supercomputing (NCSA), condus de Marc Andreessen, in februarie 1993. Mosaic a fost unul dintre primele browsere web grafice care a condus la o crestere exploziva a folosirii internetului.
  5. Primul emoticon este, de obicei, creditat lui Kevin Mackenzie in 1979, dar era destul de simplu, „-)”, si nu prea arata ca o fata umana. 3 ani mai tarziu, „:-)” a fost propus de Scott Fahlman, devenind astfel un etalon.
  6. Primul banner online a invadat internetul in 1994, situatia fiind la fel de suparatoare ca si astazi. Bannerul a fost parte din campania AT & T "You will", si a fost plasat pe pagina HotWired.
  7. Microsoft a lansat Internet Explorer in 1995. Acest eveniment a dat startul razboiului browserelor. Prin combinarea browserului Internet Explorer cu sistemul de operare Windows, acesta a ramas, pana in 2002, browser-ul web cel mai folosit, cu o cota de piata de peste 95 %.
  8. Stiai ca numele de domenii web pot fi vandute la preturi exorbitante? Cel mai scump domeniu web pana in prezent, "sex.com", a fost achizitionat de catre Escom LLC cu 14 milioane $, in ianuarie 2006. Un altul, a fost "business.com", care a fost vandut catre eCompanies cu 7,5 milioane $ in 1999.
  9. Facebook a raportat 1.49 miliarde de utilizatori activi lunar, la 30 iunie 2015. Daca acesta ar fi fost o tara, ar fi fost pe locul 1 in lume ca numar de locuitori.
  10. Stiati ca pana la 14 septembrie 1995, inregistrarea domeniilor a fost gratuita?
  11. In timp ce radioului i-a luat 38 ani, iar televizorului 13 ani, pentru a ajunge la 50 de milioane de utilizatori, World Wide Web-ul a avut nevoie de numai 4 ani.
  12. Primul calculator din lume, care a fost numit Z1, a fost inventat de Konrad Zuse in 1936. Urmatoarea sa inventie, Z2, a fost finalizata in 1939, fiind primul calculator electromecanic pe deplin functional.
  13. Doug Engelbart a creat primul mouse pentru calculator in 1964. Acesta era confectionat din lemn.
  14. Cei care utilizeaza calculatorul clipesc de 7 ori pe minut, mai putin de jumatate din rata normala de 20.
  15. Google utilizeaza o valoare estimata la 15 miliarde de kWh de electricitate pe an, mai mult decat majoritatea tarilor. Cu toate acestea, Google isi genereaza propria energie cu ajutorul panourilor solare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri