1. Cuvantul "e-mail" a fost interzis de catre Ministerul Culturii din Franta in 2013. Comisia Generala pentru Termeni si Neologisme, parte a Ministerului Culturii de la Paris si afiliata Academiei Franceze a dat un decret prin care angajatilor guvernamentali li se interzice folosirea cuvantului englez e-mail. In schimb, ei pot folosi cuvantul "courriel". Decretul se aplica tuturor angajatilor din ministerele franceze, documentelor, publicatiilor si site-urilor web apartinand acestora. Nici e-mail-urile vehiculate in interiorul si dinspre institutiile guvernamentale nu vor mai putea include decat cuvantul "courriel".
 2. Stiai ca www.symbolics.com a fost primul nume de domeniu inregistrat vreodata online? Acesta a fost inregistrata pe 15 martie 1985, in Massachusetts.
 3. Primul site web a fost construit la CERN (Consiliul European pentru Cercetare Nucleara si este situat in Geneva, Elvetia) si poate fi accesat online chiar si astazi : http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html
 4. Primul browser, prin intermediul caruia Internetul a fost pus la dispozitia utilizatorilor de PC si Mac, a fost Mosaic. Acesta a fost dezvoltat de Centrul National pentru Supercomputing (NCSA), condus de Marc Andreessen, in februarie 1993. Mosaic a fost unul dintre primele browsere web grafice care a condus la o crestere exploziva a folosirii internetului.
 5. Primul emoticon este, de obicei, creditat lui Kevin Mackenzie in 1979, dar era destul de simplu, „-)”, si nu prea arata ca o fata umana. 3 ani mai tarziu, „:-)” a fost propus de Scott Fahlman, devenind astfel un etalon.
 6. Primul banner online a invadat internetul in 1994, situatia fiind la fel de suparatoare ca si astazi. Bannerul a fost parte din campania AT & T "You will", si a fost plasat pe pagina HotWired.
 7. Microsoft a lansat Internet Explorer in 1995. Acest eveniment a dat startul razboiului browserelor. Prin combinarea browserului Internet Explorer cu sistemul de operare Windows, acesta a ramas, pana in 2002, browser-ul web cel mai folosit, cu o cota de piata de peste 95 %.
 8. Stiai ca numele de domenii web pot fi vandute la preturi exorbitante? Cel mai scump domeniu web pana in prezent, "sex.com", a fost achizitionat de catre Escom LLC cu 14 milioane $, in ianuarie 2006. Un altul, a fost "business.com", care a fost vandut catre eCompanies cu 7,5 milioane $ in 1999.
 9. Facebook a raportat 1.49 miliarde de utilizatori activi lunar, la 30 iunie 2015. Daca acesta ar fi fost o tara, ar fi fost pe locul 1 in lume ca numar de locuitori.
 10. Stiati ca pana la 14 septembrie 1995, inregistrarea domeniilor a fost gratuita?
 11. In timp ce radioului i-a luat 38 ani, iar televizorului 13 ani, pentru a ajunge la 50 de milioane de utilizatori, World Wide Web-ul a avut nevoie de numai 4 ani.
 12. Primul calculator din lume, care a fost numit Z1, a fost inventat de Konrad Zuse in 1936. Urmatoarea sa inventie, Z2, a fost finalizata in 1939, fiind primul calculator electromecanic pe deplin functional.
 13. Doug Engelbart a creat primul mouse pentru calculator in 1964. Acesta era confectionat din lemn.
 14. Cei care utilizeaza calculatorul clipesc de 7 ori pe minut, mai putin de jumatate din rata normala de 20.
 15. Google utilizeaza o valoare estimata la 15 miliarde de kWh de electricitate pe an, mai mult decat majoritatea tarilor. Cu toate acestea, Google isi genereaza propria energie cu ajutorul panourilor solare.