Un virus informatic ataca in aceste zile 12 banci din Romania, aproape o treime din numarul de institutii de credit din tara noastra. „Adevarul“ va prezinta cum trebuie sa va protejati pentru a nu cadea victima si pentru a nu ramane fara bani in conturi.

IBM a anuntat zilele trecute ca a descoperit o versiune a unui virus informatic care este configurata pentru a ataca in mod special 12 banci din Romania, expertii gigantului american recomandand institutiilor de credit sa-si informeze clientii si sa colaboreze cat mai bine cu furnizorii de securitate antifrauda. Numele bancilor nu este facut public, dar potrivit unor surse din domeniul IT unele dintre acestea sunt „banci de top“ din tara noastra.

Numit Tinba v3, virusul ataca clienti ai bancilor in toata Europa, dar mai ales in Polonia, Italia, Germania si Olanda. Aceasta este, insa, conform datelor IBM Security X-Force, prima situatie in care o varianta a acestui program a fost descoperita atacand in Romania, ajungand chiar si in atentia Serviciului Roman de Informatii (SRI).

Citeste in continuare pe adevarul.ro.

Citeste si:
Ce ii sfatuieste Richard Branson pe tineri: doua cuvinte pentru succes
Richard Branson le...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cum afli pasul urmator din cariera