EBS, compania de software si servicii IT clujeana care din 2013 face parte din grupul japonez NTT Data, vrea sa mai recruteze 100 de oameni pana la finalul anului, a declarat pentru wall-street.ro, Maria Metz, vicepresedinte senior, head of delivery & workforce management in cadrul companiei.

In prezent, compania clujeana are 700 de angajati.

Printre joburile disponibile se numara cele de transition anager, operational manager, service manager, programatori Java, programatori .Net, programatori ABAP, programatori Cobol, consultanti QA, programatori embedded.

“Provocarea cea mai mare o reprezinta identificarea de specialisti in dezvoltare de sisteme software, respectiv consultanti SAP, indeosebi de business intelligence”, mai spune Maria Metz.

Ca sa reuseasca sa recruteze mai usor specialistii doriti, compania a conceput mai multe proiecte in cadrul universitatilor. De exemplu, sectia de informatica in limba germana din cadrul facultatii de matermatica informatica de la Universitatea Babes Bolyai, infiintata anul trecut in parteneriat cu EBS Romania si grupul Porsche, va avea in primul semestru al noului an universitar peste 50 de studenti, comparativ cu aproximativ 30 anul trecut.

Mizeaza pe o crestere de 25% a afacerilor

Pentru acest an compania si-a bugetat o cifra de afaceri de 27,7 milioane de euro, mai mult cu 25,6 % fata de 2014, managementul sperand ca proiectele incepute recent sa sustina acest avans. In prima jumatate a anului, compania a avut afaceri de 11,6 mil euro, in crestere cu 12,4 %, fata de perioada similara a anului trecut.

Avansul a fost determinat de diversificarea si extinderea proiectelor derulate cu companii din cadrul grupului mama NTT DATA (prin extinderea gamei de servicii; implicarea in proiecte de anvergura, de complexitate ridicata si pe perioada indelungata), dar si cresterea cifrei de afaceri din business-ul derulat in afara grupului NTT DATA.

Clientii internationali aduc 90% din business

La nivel local EBS lucreaza cu peste 200 de clienti, in timp ce pe piata internationala compania are peste 50 de clienti, care aduc insa 90% din business.

“Cel mai mare client a devenit in ultimele 12 luni grupul de care apartinem NTT DATA, cu o pondere de circa 35% din total. In primul semestru al anului am investit resurse importante in extinderea colaborarii noastre cu alte companii din cadrul grupului NTT DATA. Ne dorim sa atingem o pondere a business-ului in cadrul grupului de circa 40%. Avem o sumedenie de oportunitati in cadrul grupului indeosebi prin extinderea colaborarilor cu subsidiarele grupului din alte tari, spre exemplu Anglia”, spune Metz.

Veniturile mari vin de la clientii din auto

Cele mai mari venituri ale companiei sunt generate de serviciile de analiza, dezvoltare si mentenanta in industria producatoare de autoturisme (sisteme SAP, dar mai ales sisteme proprietare in tehnologii diverse).

“In a doua jumatate a anului vom demara cateva proiecte gigant de zeci de milioane de euro in parteneriat cu colegii nostri de la NTT DATA Germania in industria producatoare de autoturisme, indeosebi in cadrul grupului Volkswagen. De asemenea, vom intensifica parteneriatul nostru cu NTT DATA Marea Britanie unde am fost pozitionati ca partener strategic in cadrul concernului Virgin Media. Aici avem un potential foarte ridicat. Ne bucura si primele rezultate pozitive in extinderea portofoliului nostru in zona serviciilor de tip Embedded pe piata locala. Si aici ne bazam mult pe expertiza noastra in industria auto. Aceste trei proiecte reprezinta acceleratorii de business pe care mizam in a doua jumatate a anului", explica vicepresedintele EBS.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri