Pe de alta parte, intre lunile mai si august compania a derulat un program de plecari voluntare, in urma caruia circa 200 de persoane au parasit operatorul. Telekom Communication, compania de comunicatii fixe a grupului (fostul Romtelecom), a derulat mai multe astfel de programe in ultimii ani, pentru a-si reduce numarul de angajati intr-o industrie extrem de concurentiala, cu investitii masive, dar preturi mici. De exemplu, Romtelecom avea in anul 2000 in jur de 42.000 de angajati, iar in 2005 circa 15. 000 de angajati, in timp ce actualul Telekom Romania Communication are aproximativ 6.000 de salariati.

Recrutari de instalatori de echipamente, dar si de specialisti in dezvoltarea businessului sau mobile money

“Mereu ne innoim echipa. Suntem o companie care activeaza intr-o industrie foarte competitiva si ne axam pe inovatie. Astfel, sunt oameni care pleaca, dar facem si recrutari. De exemplu, acum vrem sa angajam 100 de agenti de instalare si reparare de echipamente. De asemenea, cautam specialisti in dezvoltare de business si zona de mobile money”, a declarat Beckers.

Managerul a adaugat ca printre specialistii dificil de recrutat se numara cei in servicii IT avansate, cei in dezvoltare de produse si managerii de proiecte.

In prezent, pentru grupul Telekom lucreaza circa 8.000 de angajati, aceasta suma incluzand operatiunile fixe si mobile (Telekom Communication -fostul Romtelecom, Telekom Mobile Communication- fostul Cosmote, Germanos, Sunlight si Zapp).

Media de varsta in cadrul grupului este de circa 41 de ani.

Poti afla mai multe despre planurile grupului Telekom dintr-un interviu cu Nikolai Beckers, CEO al operatorului, pe care wall-street.ro il va publica miercuri.