Fotografiile premiate la Sony World Photography Awards (SWPA) 2015, cea mai mare competitie foto la nivel mondial, vor fi expuse in perioada 7-16 septembrie a.c. la Muzeul Taranului Roman, sala Tancred Banateanu.

“Anul acesta s-a stabilit un nou record de participare la cea mai mare competitie de fotografie din lume, lucrarile premiate, care pot fi vazute de astazi la Muzeul Taranului Roman, fiind alese din peste 173 de mii de inscrieri din 171 de tari. Pentru expozitia de la Bucuresti am reusit sa aducem lucrarile expuse la Londra, printre care se numara si fotografiile celor doi fotografi romani premiati. Este o expozitie la care ii asteptam pe toti iubitorii de fotografie si care speram sa ii inspire pe cei care vor sa se inscrie in editia 2016”, a declarat Catalin Neagu, group product marketing manager Sony Romania.

Expozitia de desfasoara in cadrul Festivalului de Fotografie Bucharest Photo Week, unul dintre cele mai importante evenimente de profil din Romania, ajuns la a doua editie. Deschiderea oficiala a festivalului, precum si a expozitiei Sony World Photography Awards are loc pe 7 septembrie, de la ora 16:00.

Poti vedea fotografiile accesand acest link.

Printre fotografiile expuse se vor numara cele din seria "Camera intima" (foto jos) realizate de Cosmin Bumbut, castigator al premiului "Fotograful anului" la sectiunea "Arhitectura" in cadrul SWPA 2015. Proiectul sau imagini realizate in camerele in care detinutii isi pot intalni sotiile sau prietenele. Fotografiile au fost realizare in 35 de inchisori din Romania.

„Premiul de la Sony World Photography este cel mai important pe care l-am castigat pana acum. Ma bucur ca fotografiile din proiectul <Camera intima> au fost apreciate international, mai ales ca, din 2008, de cand am inceput aceasta serie, m-am intrebat cum va fi primita si inteleasa. Camera intima este un spatiu destinat dragostei si tandretei, dar care anuleaza, in acelasi timp, ideea de intimidate,“ a declarat Cosmin Bumbut la scurt timp dupa castigarea premiului.

Totodata, amatorii de fotografie vor putea admira si lucrarea "Alesul oilor", de Auras Mihaiu, castigator al premiului Romania National Award. El a surprins momentul de la stana in care ciobanii isi pregatesc oile pentru iernat.

Sony World Photography Awards este cea mai mare competitie de fotografie din lume. La editia din acest an, cea de-a opta, a fost inregistrat un numar record de inscrieri, mai exact 173.444 din 171 de tari, o crestere de 24% fata de anul trecut. La SWPA 2015 au fost decernate 54 de premii nationale.

Fotografii care vor sa patricipe la concurs, pot opta pentru urmatoarele categorii: Professional (pentru profesionisti), Open (oricine poarte participa), Youth(pentru cei cu varste mai mici de 19 ani), Students (pentru cei care studiaza fotografia) si Mobile Phone (pentru imagini realizate cu telefonul mobil). Mai multe informatii despre eveniment se gasesc pe adresa www.worldphoto.org.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri