Cele mai bune fotografii din lume pot fi vazute in Bucuresti, la Muzeul Taranului

Fotografiile premiate la Sony World Photography Awards (SWPA) 2015, cea mai mare competitie foto la nivel mondial, vor fi expuse in perioada 7-16 septembrie a.c. la Muzeul Taranului Roman, sala Tancred Banateanu.

“Anul acesta s-a stabilit un nou record de participare la cea mai mare competitie de fotografie din lume, lucrarile premiate, care pot fi vazute de astazi la Muzeul Taranului Roman, fiind alese din peste 173 de mii de inscrieri din 171 de tari. Pentru expozitia de la Bucuresti am reusit sa aducem lucrarile expuse la Londra, printre care se numara si fotografiile celor doi fotografi romani premiati. Este o expozitie la care ii asteptam pe toti iubitorii de fotografie si care speram sa ii inspire pe cei care vor sa se inscrie in editia 2016”, a declarat Catalin Neagu, group product marketing manager Sony Romania.

Expozitia de desfasoara in cadrul Festivalului de Fotografie Bucharest Photo Week, unul dintre cele mai importante evenimente de profil din Romania, ajuns la a doua editie. Deschiderea oficiala a festivalului, precum si a expozitiei Sony World Photography Awards are loc pe 7 septembrie, de la ora 16:00.

Poti vedea fotografiile accesand acest link.

Printre fotografiile expuse se vor numara cele din seria "Camera intima" (foto jos) realizate de Cosmin Bumbut, castigator al premiului "Fotograful anului" la sectiunea "Arhitectura" in cadrul SWPA 2015. Proiectul sau imagini realizate in camerele in care detinutii isi pot intalni sotiile sau prietenele. Fotografiile au fost realizare in 35 de inchisori din Romania.

Citeste si:
Alecsandra Dragoi, desemnata Tanarul fotograf al anului 2013, la...
Alecsandra Dragoi, desemnata...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

„Premiul de la Sony World Photography este cel mai important pe care l-am castigat pana acum. Ma bucur ca fotografiile din proiectul <Camera intima> au fost apreciate international, mai ales ca, din 2008, de cand am inceput aceasta serie, m-am intrebat cum va fi primita si inteleasa. Camera intima este un spatiu destinat dragostei si tandretei, dar care anuleaza, in acelasi timp, ideea de intimidate,“ a declarat Cosmin Bumbut la scurt timp dupa castigarea premiului.

Totodata, amatorii de fotografie vor putea admira si lucrarea "Alesul oilor", de Auras Mihaiu, castigator al premiului Romania National Award. El a surprins momentul de la stana in care ciobanii isi pregatesc oile pentru iernat.

Sony World Photography Awards este cea mai mare competitie de fotografie din lume. La editia din acest an, cea de-a opta, a fost inregistrat un numar record de inscrieri, mai exact 173.444 din 171 de tari, o crestere de 24% fata de anul trecut. La SWPA 2015 au fost decernate 54 de premii nationale.

Citeste si:
Aproximativ 7 km de piste noi de biciclete sunt aproape gata în...
Aproximativ 7 km de piste noi...

Fotografii care vor sa patricipe la concurs, pot opta pentru urmatoarele categorii: Professional (pentru profesionisti), Open (oricine poarte participa), Youth(pentru cei cu varste mai mici de 19 ani), Students (pentru cei care studiaza fotografia) si Mobile Phone (pentru imagini realizate cu telefonul mobil). Mai multe informatii despre eveniment se gasesc pe adresa www.worldphoto.org.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri