Schimbari majore la Orange Romania: Telefoane si tablete gratis, reincarcare in magazine

Orange Romania a renuntat, in linie cu strategia companiei la nivel global, la pachetele anterioare (Colibri, Pantera, etc.), lansand pe piata noi abonamente ce au in prim plan, in general, oferirea de gadget-uri gratuite. Totodata, compania ofera servicii adiacente precum baterii externe gratuite in magazine.

Noua pozitionare a brandului este centrata in jurul a 9 teme ce corespund nevoilor esentiale ale clientilor: Familie, Acasa, In miscare, Distractie, Beneficii, Stare de bine, Tarif, Tehnologie, Afaceri. Un nou portofoliu de abonamente si servicii, smartphone-uri si tablete la 0 euro si in rate, precum si baterie Power Up cadou

Din 14 septembrie, clientii Orange vor avea la dispozitie o gama simplificata de abonamente de voce si internet. Acestea inlocuiesc abonamentele Cangur, Pantera si Colibri, „pentru a raspunde mai bine nevoilor actuale de comunicare ale clientilor care tind sa foloseasca mai multe servicii si sa fie mereu conectati”, conform companiei.

Abonamentele de baza Orange Me, dedicate serviciilor de voce, si Orange Net, pentru internet, care includ mai multe resurse, precum si smartphone-uri sau tablete la 0 euro;

Pachetele Orange Share si Orange Family, care vin cu beneficii la nivel individual sau la nivel de familie pentru cei care folosesc mai multe servicii: Abonamentele Orange Share, pentru cei care folosesc atat un telefon, cat si o tableta, cu beneficii in plus si trafic de internet ce poate fi folosit in comun pe cele doua dispozitive;

Asa va arata bateria pe care o poti schimba, gratuit, in orice magazin Orange

Citeste si:
Orange și Universitatea Politehnica au deschis primul laborator 5G...
Orange și Institutul de...

Orange Family, adresate familiilor cu nevoi diferite de comunicare, ce-si pot configura pachetele potrivite pentru a beneficia de apeluri nelimitate, trafic dublu de internet pe mobil sau reduceri in familie;

Orange Pro, abonamente individuale dedicate micilor intreprinzatori, cu abundenta de resurse, ce raspund nevoii de optimizare si dezvoltare a afacerilor. Companiile mici si mijlocii ce aleg abonamentele Orange Pro beneficiaza de ofertele Orange Share si Orange Family;

Plata prin factura Orange, recompense la aniversari

Abonatii Orange cu vechime mai mare de un an vor putea cumpara dispozitive si in rate, cu plata direct pe factura Orange.
Pentru a se putea baza pe o conectivitate neintrerupta, la achizitionarea oricarui smartphone 4G ei vor primi cadou o baterie externa Power Up, pe care, atunci cand se descarca, o vor putea inlocui oricand cu o baterie plina la orice magazin Orange.

La aniversari, Orange ofera reduceri la accesoriile achizitonate din magazinul online in functie de vechimea in retea, si-si vor putea alege bonusul preferat: minute nationale, internet sau roaming. Totodata, interactiunile clientilor in mediul online, precum plata online a facturii, reincarcarea unui cont PrePay sau comenzile din magazinul online sunt de acum recompensate.

Citeste si:
Orange introduce filme, muzica si carti audio la metrou
Miscare interesanta: Orange...

Apel 4G prin tehnologia VoLTE si in curand apel Wi-Fi utilizand tehnologia VoWiFi

In premiera in Romania si in Grupul Orange, clientii Orange Romania vor putea folosi serviciul apel 4G; acest lucru implica conexiune instantanee la apelare, de aproximativ 5 ori mai rapida decat pana acum, de o claritate mai buna a sunetului prin HD Voice, precum si de posibilitatea de a folosi in acelasi timp servicii de voce si internet la performante 4G.

Aproape fiecare abonament vine cu un telefon gratuit

Serviciul apel 4G de la Orange a fost dezvoltat in parteneriat cu Samsung si va fi disponibil de pe 14 septembrie impreuna cu telefoanele Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 edge din oferta comerciala Orange. Totodata, in curand Orange va oferi serviciul de apel prin retelele Wi-Fi, optimizand astfel folosirea retelei sale si extinzand acoperirea pentru serviciile de voce in locuri greu accesibile.

Citeste si:
Drulă: Alte 63 de spaţii comerciale au fost desfiinţate în 10...
Drulă: Alte 63 de spaţii...

In capitala, Orange are acum o retea mai densa cu 50% pentru o acoperire 2G, 3G si 4G superioara si viteze de transfer mai mari. Acoperirea 4G in interiorul cladirilor a crescut cu 20%. De asemenea, ca urmare a cresterii de 6 ori in ultimul an a traficului de internet 4G la metrou in reteaua Orange, acoperirea 4G a fost imbunatatita pe toate liniile, astfel incat clientii sa se poata baza pe o conexiune de mare viteza fara intrerupere. Serviciile Orange 4G au o acoperire in prezent de 96% din populatia urbana si 70% din cea nationala, respectiv aproximativ 4200 de localitati.

Totodata, compania a anuntat ca a modernizat magazinul din Mall Baneasa, acesta urmand a fi redeschis luni, 14 septembrie. Acesta va avea facilitati similare cu cel din Cluj-Napoca.

Concluzii

Orange Romania va relansa si site-ul (responsive - n.r.), urmand ca pe segment rezidential sa existe 8 planuri tarifare. Tot de luni, clientii vor trece automat la noile portofolii - "majoritatea vor fi mult mai bune", subliniaza oficialii companiei telecom.

Prin noile modificari, compania a incercat, practic, sa fie mai explicita in tarife si oferte (sa fim sinceri, nu foarte multi intelegeau, din prima, diferentele intre Colibri, Pantera, Iepure sau Broasca testoasa) si sa incurajeze adoptia tehnologiei 4G prin oferirea de smartphone-uri si/sau tablete compatibile, la orice tip de abonament. Totodata, parteneriatul cu Samsung permite voce HD si, prin oferirea de baterii externe ce pot fi schimbate, gratuit, in orice magazin al companiei, Orange se asigura ca, incet dar sigur, isi fidelizeaza (si mai mult) clientii.

Ramane de vazut cat de explicite vor fi ofertele, ce diferente de preturi si calitate vor exista intre Orange si concurenti si, mai ales, daca clientii deja existenti vor imbratisa rapid noua strategie a companiei.

Principalii concurenti ai Orange sunt Vodafone, Telekom, precum si RCS&RDS si UPC Romania.

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri