O explicatie poate fi si aceea ca industria PC-urilor se resimte dupa o perioada mai lunga, iar acest declin nu s-a oprit nici in cel de-al treilea trimestru, cand livrarile de echipamente au scazut cu peste 10%, la 71 de milioane de unitati, conform companiei de cercetare IDC.

Daca pana acum Apple a fost pe val, anul 2015 se pare ca incepe sa puna capac gigantului IT american in materie de vanzari pentru echipamentele de calcul, livrarile fiind in scadere cu 3,4%, la 5,3 milioane de unitati, comparativ cu 5,5 in curma cu un an de zile.

Interesant este faptul ca masuratorile Gartner, un alt jucator important pe piata companiilor de cercetare, arata o crestere a livrarilor de 1,5% de la un an la altul, asta desi marile publicatii de peste ocean iau in calcul versiunea IDC.

Desi livrarile de echipamente de calcul ale Apple au scazut, producatorii de PC-uri resimt din plin evolutia negativa din piata, lucru care face ca Apple sa castige cota de piata, gigantul IT american ajungand la 7,6% din piata, in crestere de la 6,9%, arata datele Gartner.

Citeste si:

Industria globala a PC-urilor este de asteptat sa isi continue declinul pana in 2017, astfel ca Apple va avea in fata o provocare importanta.

Gigantul din Cupertino a lansat in acest an “Noul Macbook”, un dispozitiv portabil de 12 inch, cu o greutate de sub 1 kilogram, un concurent serios pentru MacBook Air, doar ca acest model, precum si noutatile prezentate de companie in acest an nu au reusit sa asigure o evolutie pozitiva pentru brandul american.

Exista posibilitatea ca scaderea din cel de-al treilea trimestru sa se manifeste si ca urmare a lansarii de noi produse Apple, asa cum este cazul tabletei iPad Pro sau a rumorii care s-a produs in jurul lansarii noilor terminale mobile iPhone 6s si iPhone 6s Plus.