Potrivit unui articol aparut pe blogul oficial al publicatiei The Wall Street Journal, Tim Cook a abordat multe teme, luni seara, de la automobile la criptarea datelor si pana la drepturile omului. Prezentam mai jos cinci dintre cele mai importante anunturi facute de Tim Cook in cadrul acelui eveniment:

1. Cate persoane folosesc Apple Music - Tim Cook a evitat cu iscusinta intrebarile despre Apple Watch, preferand sa vorbeasca despre planurile Apple de a lansa o televiziune si un model de automobil electric. Insa a precizat si o cifra: 15 milioane. Este vorba despre numarul de persoane care folosesc Apple Music. Din acea cifra, 6,5 milioane de persoane sunt abonati platitori. Cifrele sugereaza ca aproape 60% dintre persoanele care s-au inscris initial pe acest serviciu de streaming muzical au decis sa plateasca un abonament dupa incheierea perioadei de testare gratuita a serviciului.

2. Noul Apple TV este o piatra de temelie - Noul post Apple TV va fi lansat in octombrie. Tim Cook spune ca noul streaming-box va fi "o piatra de temelie" care va schimba fundamental experienta privitului la televizor, iar zilele "plimbatului" printre canale s-au cam incheiat. Comentariile sale sugereaza ca vor urma si alte anunturi din partea Apple. "Prima arma tocmai a tras primul foc", a spus Tim Cook.

Citeste si:

3. O schimbare se va produce la nivelul automobilelor - Gerard Baker, editor la The Wall Street Journal, nu a fost deloc subtil atunci cand a dirijat conversatia spre automobile. "Vrei sa poti sa bei mai mult?", a intrebat, in gluma, Tim Cook. CEO-ul Apple nu a spus insa daca Apple va construi un automobil electric, dar a fost foarte franc in legatura cu ceea ce se va intampla cu industria auto: "o schimbare majora". Software-ul este tot mai important, a spus Tim Cook. "Pe strazi, vedeti cum automobilele care se conduc autonom sunt tot mai numeroase", a adaugat el.

4. Confidentialitatea nu este un compromis - Apple afirma ca aduna cat mai putine date despre clientii sai. (In schimb, concurenti precum Google rafineaza experientele clientilor in functie de datele pe care le colecteaza). Tim Cook spune cu fermitate ca intarirea confidentialitatii nu va degrada experientele clientilor Apple. "Nimeni nu ar trebui sa fie obligat sa opteze pentru confidentialitate sau pentru securitate. Ar trebui pur si simplu sa fim suficient de destepti pentru a le asigura pe amandoua", a declarat Tim Cook. Aceasta declaratie a condus la o discutie intensa purtata de CEO-ul companiei Apple cu editorul Gerard Baker despre confidentialitate si securitatea nationala. "Nu trebuie sa presupuneti ca o «iesire de serviciu» este singura cale pentru a obtine securitate", a adaugat Tim Cook.

5. Drepturile omului, o responsabilitate a corporatiilor - Tim Cook si Gerard Baker au rezervat o parte din timpul alocat acestui interviu pentru a vorbi despre chestiunea drepturilor omului. "Fiecare generatie intampina dificultati in a-i trata pe ceilalti oameni cu un minimum de respect. Este atat de bizar", a spus Tim Cook. El a mai spus ca exista multe chestiuni asupra carora Apple poate sa se concentreze, precum mediul inconjurator si educatia. Gerard Baker a dorit sa afle, de asemenea, daca managerii de la Apple sunt ingrijorati, intrucat pozitia companiei in privinta drepturilor omului ar putea sa ii indeparteze pe clienti. "Nu. Guvernul nu lucreaza la fel de bine ca noi. Atunci cand se ajunge intr-un impas, afacerile au mai multa responsabilitate", a spus Tim Cook.