Gecad a investit inca 2 milioane de euro in Vector Watch, in timp ce Catayst Romania, unul dintre cele mai importante fonduri local de private equity pentru crestere si venture capital dedicat Romaniei, care sustine IMM-urile din sectorul Tehnologie – Media – Telecom (TMT), a investit 1,5 milioane de euro in compania de tehnologie Vector Watch SRL iar majorarea de capital va fi folosita pentru a sprijini operatiunile companiei de cercetare si dezvoltare de la Bucuresti.

Vector Watch reprezinta un grup de companii de tehnologie, cu birouri in Londra, Silicon Valley, Amsterdam, Hong Kong si Bucuresti. Vector a dezvoltat un sistem propriu de operare cu consum redus de energie pentru dispozitive portabile care permite gamei actuale de terminale smart watch, Luna si Meridian, sa aiba o durata de viata a bateriei fara precedent, de 30 de zile. Fabricate din otel inoxidabil pentru o estetica premium, modele Vector aduc un omagiu minimalismului ceasului de mana traditional, avand un aspect neted si subtil, cu accent pe simplitate.

3TS Catalyst Romania este primul fond de private equity dedicat Romaniei, finantat in principal de catre Fondul European de Investitii (FEI) prin initiativa JEREMIE, ca parte a Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" 2007-2013, co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

“Investitia in Vector Watch este una fireasca pentru Catalyst Romania, Vector fiind probabil cel mai important proiect de tehnologie pornit recent din Romania, de catre antreprenori si investitori business-angel locali, cu o echipa romaneasca de dezvoltare. Este misiunea fondului Catalyst Romania sa sustina asemenea proiecte romanesti de tehnologie de tip “global challenger”, iar impreuna cu ceilalti co-investitori vom duce compania intr-o noua etapa a dezvoltarii sale”, a declarat Marius Ghenea, Investment Director 3TS Catalyst Romania.

Pana in acest moment, Catalyst Romania a asigurat finantare pentru www.avocatnet.ro, Simartis Telecom, www.elefant.ro, Green Horse Games, 123ContactForm si Vector Watch. Fondul sustine IMM-urile autohtone care activeaza in special in domeniile TMT cu investitii cuprinse intre 200.000 euro si 2 milioane de euro. Alaturi de FEI, care prin JEREMIE este cel mai mare contributor la capitalul Catalyst, au mai angajat investitii in fond si BT Asset Management (BTAM), companie membra a Grupului Financiar Banca Transilvania, 3TS Capital Partners, precum si alti investitori privati.

Citeste si:
Adwise, platforma prin care micii antreprenori pot apela la titanii...
Micii antreprenorii pot cere...

Fondul este administrat de catre 3TS Capital Partners, una dintre cele mai importante companii de private equity si venture capital din Europa Centrala si de Est.

Vector Watch a fost lansat oficial pe piata din Romania la jumatatea lunii octombrie si are preturi cuprinse intre 300 si 500 de euro.

Vector Watch a fost fondat de antreprenorul Andrei Pitis, actualmente CTO in cadrul companiei. El a inceput proiectul fiind sprijinit cu 2 milioane de dolari din partea Gecad, companie fondata de catre Radu Georgescu. Anterior, Pitis a fost angel investor la aplicatia mobila Clevertaxi si I-Rewind.

Vector Watch este unul dintre cele mai promitatoare smartwatch-uri de pe piata, un segment pe care concureaza cu giganti precum Apple, Samsung, LG sau Motorola.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri