2 Decembrie 2015

Primele speculatii despre viitorul iPhone 7: cum va arata gadget-ul care ar putea fi lansat de Apple in 2016



Apple a lansat iPhone 6S cu doar doua luni in urma, insa pe Internet circula deja zvonuri despre viitorul telefon. Care sunt cele mai vehiculate teorii despre iPhone 7?

Va fi lansat in octombrie 2016

Cel mai probabil, Apple va pastra formula ultimilor ani si va anunta telefonul in septembrie 2016, lansarea oficiala urmand sa aiba loc o luna mai tarziu, scrie Business Insider.

Vor exista doua modele iPhone 7

Odata cu iPhone 6, Apple a lansat doua marimi diferite pentru telefon - iPhone 6 si iPhone 6 Plus, modele care acum sunt urmate de 6S si 6S Plus. Aceasta noua strategie permite companiei sa tinteasca atat publicul interesat de modelele clasice, cat si publicul interesat de telefoane ale caror marimi aduc aminte de tablete. Apple isi va dori sa continue aceasta strategie de succes, asa ca iPhone 7 va avea doua versiuni.

Va arata foarte diferit

Foto: Shutterstock / TonyV3112

Strategia Apple este aceea de a lansa intr-un an un telefon cu design nou (si un numar nou - iPhone 4,5,6), iar in urmatorul an un telefon cu noi optiuni si componente interne (si litera "S" alaturata numelui - iPhone 4S, 5S, 6S). Anul acesta a fost randul iPhone 6S, asa ca anul viitor vom vedea iPhone 7 cu un nou design.

S-ar putea sa nu aiba buton de home

Unii analisti cred ca Apple va renunta la butonul de home pentru a putea avea un ecran mai mare.

"Trecerea la 3D Touch ar putea sa reprezinte solutia pe care Apple o cauta pentru eliminarea butonului de home si folosirea spatiului in plus pentru un ecran mai mare, sau pentru un telefon de dimensiuni mai mici", spune Gene Muster, analist in cardul bancii americane Piper Jaffray.

Upgrade major pentru ecranul iPhone 7

Foto: SHutterstock / Frank Gaertner

Analistul considera ca viitorul model iPhone va avea un ecran acoperit cu safir, adica un afisaj similar Apple Watch, ceas care foloseste deja cristalele de safir. Upgrade-ul va mari rezistenta telefonului si va reduce probabilitate spargerii ecranului.

Bateria va fi imbunatatita

Durata bateriei este un subiect intens dezbatut in cazul oricarui smartphone. Gene Muster crede ca un upgrade la acest capitol este destul de probabil mai ales avand in vedere ca laptopurile MacBook din ultimii ani au primit upgrade-uri serioase in acest sens.

Ar putea sa fie rezistent la apa

Una dintre teoriile cele mai iesite din comun este aceea ca iPhone 7 va fi rezistent la apa. In trecut au existat smartphone-uri rezistente la apa, asa cum este cazul Samsung Galaxy S5, insa Apple nu a avut niciun telefon "submersibil" pana acum. Un motiv in plus pentru a crede in aceasta teorie este reprezentat de faptul ca Apple deja a experimentat cu aceasta tehnologie folosindu-se de Apple Watch.

Ar putea sa nu mai aiba slot pentru casti si sa fie mai subtire

Foto: Shutterstock / d8nn

Pe anumite blog-uri circula zvonuri potrivit carora iPhone 7 nu va mai avea clasicul slot pentru casti, Apple urmand sa renunte la jack-ul de 3,5 mm. Aceasta mutare ar permite Apple sa faca telefonul chiar mai subtire si, de asemenea, ar forta utilizatorii sa foloseasca casti wireless.

iPhone 7 va urmari privirea utilizatorului

Apple a obtinut o intreaga serie de patente in ultimii ani, o parte din acestea vizand tehnologia ce poate urmari privirea utilizatorilor. Daca ar folosi aceasta tehnologie, iPhone 7 ar putea sa isi schimbe display-ul in functie de locul in care este indreptata privirea utilizatorului, urmand, de exemplu, sa nu mai afiseze notificari atunci cand utilizatorul nu se uita la telefon.

Foto main: Shutterstock / Ellica



Citeste si