Producatorul taiwanez de PC-uri Acer, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata echipamentelor desktop si portabile din lume, dar si la nivel local, tinteste o cota de piata de 20% pe piata laptop-urilor din Romania in cursul anului viitor, dupa ce a anuntat introducerea pe plan local a unui nou segment de business destinat pasionatilor de jocuri din Romania.

Gama Acer Predator si indreptarea spre zona pasionatilor de jocuri va fi una din principalele directii ale grupului taiwanez la nivel local, dupa cum au declarat si reprezentantii companiei.

“Am trecut printr-un proces de reasezare a companiei. Dupa o perioada in care brandul Acer a fost pe val, a urmat o perioada de stagnare. O data cu criza, Acer a avut foarte multe stocuri in Europa, care nu s-au mai vandut, lucru care a condus la schimbari de management. Acum, insa, lucrurile s-au asezat si compania a reintrat pe un trend pozitiv. (...) Vrem ca anul viitor sa reintram in top 3 al producatorilor de laptop-uri pe piata din Romania si astfel tintim o cota de piata de 20% in 2016 pe acest segment. Ne asteptam ca piata sa dea semne de revenire, marcand o evolutie de 2-5%, o crestere bazata in cea mai mare parte pe revenirea consumului, ca urmare a masurilor de reducere a TVA, dar si a cresterilor salariale din mediul public, lucru care se va reflecta in vanzarile de la raft. (...) Un important factor de crestere va fi reprezentat si de noua gama de echipamente destinate pasionatilor de jocuri, care in primul an pe piata ar trebui sa inregistreze vanzari de jumatate de milion de euro”, a declarat Constantin Balmus (foto mai jos), general manager al operatiunilor Acer in Romania.

In momentul de fata, producatorul taiwanez de echipamente portabile detine o cota de 15%, pe o piata care anul acesta va incheia in stagnare, la circa 550.000 de unitati.

O data cu introducerea noii game de echipamente pentru gaming, reprezenta locala a companiei asiatice se asteapta la un plus de 10% al veniturilor pentru anul 2016. “Anul acesta (2015 – n.red.) vom incheia la 23-24 de milioane de euro, o evolutie de circa 10% fata de anul anterior. In primele noua luni, cresterea Acer a fost peste evolutia pietei, iar evolutia de pana acum este in linie cu asteptarile. (...) Foarte importanta pentru domeniul in care suntem prezenti este evolutia din ultimul trimestru al anului, perioada campaniilor de reduceri de la finalul anului, dar si vanzarile din luna decembrie fiind decisive pentru evolutia pietei”, a mai aratat Constantin Balmus, care a punctat faptul ca pentru anul viitor tinta va fi aceea de a trece de 26 de milioane de euro in afaceri si un loc 3 in piata de portabile.

In business-ul Acer Romania, mai mult de 90% din afaceri sunt realizate doar de vanzarile de laptop-uri si portabile 2 in 1 (convertibile).

10.000 de laptop-uri vandute in saptamana Black Friday

Editia din acest an a Black Friday a fost una mult mai buna decat cea din urma cu un an de zile, taiwanezii de la Acer reusind ca comercializeze nu mai putin de 10.000 de laptop-uri la reducere.

“Din datele pe care le avem in momentul de fata, am reusit sa vindem circa 10.000 de unitati in saptamana Black Friday. Au fost mai multe stocuri fata de editia de anu trecut, ceea ce este un lucru pozitiv. Daca nu ai stoc in piata nu vinzi. Este drept ca ne asteptam la mai mult de 10.000 de unitati. Am vandut 60% din ce am adus, dar vom pastra preturile de Black Friday pana la finalizarea stocurilor, ca parte a strategiei de lichidare a produselor existente deja pe piata”, a declarat Balmus.

Potrivit managerul Acer Romania, principalii retaileri in ceea ce priveste vanzarile de Black Friday au fost Altex/Media Galaxy, eMAG si Flanco.

Gama de echipamente de gaming Acer: tablete de la 1.800 de lei pana la laptop-uri de 15.000 de lei

In functie de configuratie, seria de laptopuri Predator 17 este disponibila in magazine la pretul estimat de 6.499 de lei, varianta entry cu ecran Full HD, grafica NVIDIA GeForce GTX 970M 3G-GDDR5, 8 GB de RAM DDR4 si HDD cu 1000GB, respectiv 14.999 de lei pentru varianta cu ecran 4K, NVIDIA GeForce GTX 980M 4G-GDDR5, 64 GB de RAM, capacitate de stocare 512GB+512GB RAID+2000 GB HDD.

Preturile pentru seria de laptopuri Predator 15 (G9 – 591), pornesc de la 6.399 de lei, configuratia cu ecran FullHD, placa grafica NVIDIA GeForce GTX 970M 3G-GDDR5, 8GB DDR4, 1000 GB HDD si ajung la 13.999 de lei pentru versiunea cu ecran Full HD, grafica NVIDIA GeForce GTX 980M 4G-GDDR5, 64 GB memorie RAM, capacitate de stocare 512GB+512GB RAID+2000 GB HDD.

Tableta Predator G8 va fi disponibila in magazinele de specialitate pentru perioada Sarbatorilor de Craciun la pretul recomandat de 1.599 de lei.

Sistemul desktop de gaming Acer Predator G6-710 este disponibil in Romania la pretul de 11.999 RON, iar G3, din ianuarie 2016, la pretul de 4.499 RON.

Monitorul X34 este deja disponibil in magazine la pretul de 5.999 de lei. Modelele Z35 si XB1 vor fi disponibile din luna ianuarie 2016 la pretul de 4.999 de lei.

Acer este unul dintre cei mai mari producatori de PC-uri si echipamente portabile din lume si din Romania, pe o piata pe care concureaza cu Lenovo, HP, Dell, Asus sau Toshiba

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri